Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a červené - kečupové cestoviny. Tieto nie sú špenátové, ale zeleninové, aj tak chutia ako "zeleninová polievka". Tak som s nich spravila takýto obed pre mňa a večeru pre toho môjho.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny si dáme uvariť do osolenej, vriacej vody.
  2. Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky (môžeme použiť aj bravčové), ochutíme sójovou omáčkou, mletým bielym korením, necháme chvíľu marinovať ...
  3. mäso sprudka osmažíme, pridáme nadrobno posekaný cesnak, necháme prevoňať, pridáme na kolieska nakrájanú cukinu a necháme opiecť.
  4. pridáme uvarené cestoviny a pomocou dvoch varečiek ich premiešavame a zároveň oprážame až pokiaľ sa nám nezdá, že prihárajú. Potom ich odstavíme, ešte ochutnáme ak treba dochutíme.
  5. Podávame posypané nasekanými olivami, s mozarellou a malými cherry paradajkami, pokvapkané kvalitným olivovým olejom. Takéto cestoviny sú dobré aj bez mäsa ako čisto zeleninové jedlo.