Oprážané cestoviny s cukinou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako som kedysi dávno robila zelené - špenátové a červené - kečupové cestoviny. Tieto nie sú špenátové, ale zeleninové, aj tak chutia ako "zeleninová polievka". Tak som s nich spravila takýto obed pre mňa a večeru pre toho môjho.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny si dáme uvariť do osolenej, vriacej vody.
- Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky (môžeme použiť aj bravčové), ochutíme sójovou omáčkou, mletým bielym korením, necháme chvíľu marinovať ...
- mäso sprudka osmažíme, pridáme nadrobno posekaný cesnak, necháme prevoňať, pridáme na kolieska nakrájanú cukinu a necháme opiecť.
- pridáme uvarené cestoviny a pomocou dvoch varečiek ich premiešavame a zároveň oprážame až pokiaľ sa nám nezdá, že prihárajú. Potom ich odstavíme, ešte ochutnáme ak treba dochutíme.
- Podávame posypané nasekanými olivami, s mozarellou a malými cherry paradajkami, pokvapkané kvalitným olivovým olejom. Takéto cestoviny sú dobré aj bez mäsa ako čisto zeleninové jedlo.