Opitý slivkáč

nelajsia - fotkanelajsia, 17. decembra 2012
Opitý slivkáč
Foto: nelajsia

... a znova ochutnávka z knihy "Sladkosti, od ktorých sa nepriberá"

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g (bez kôstok)
100 ml
50 g
20 g
100 g (min. 70% podieliu kakaa)
170 g
5 ks (na sneh)
80 g
100 ml (teplá)
1 čajová lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slivky namočíme do brandy (ja som namočila do rumu rozriedeného vodou ) čas záleží od toho, aké tvrdé sú slivky.Medzitým v hrnci zohrejeme kakao, polámanú čokoládu, maslo a 140 g cukru so 100 ml teplej vody. Permiešame, kým sa všetky ingrediencie neprepoja. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme bielka , pridávame zvyšok cukru, múku, škoricu. Na záver prilejeme vychladnutý čokoládový krém a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy(alebo vyložíme papierom na pečenie) a poukladáme naň rovnomerne slivky. Zvyškom alkoholu, v ktorom sa kúpali slivky, koláč polejeme. Pečieme pri 180°C približne pol hodinu. Slivky vyberte šťavnaté, len tie dodajú koláču vláčnosť. Porcie ozdobíme kopčekom šľahačky - ale nemusíme...:-) Veľkosť formy na pečenie 26 cm priemer

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: