Foto: nelajsia
... a znova ochutnávka z knihy "Sladkosti, od ktorých sa nepriberá"
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g (bez kôstok) |
|
100 ml |
|
50 g |
|
20 g |
|
100 g (min. 70% podieliu kakaa) |
|
170 g |
|
5 ks (na sneh) |
|
80 g |
|
100 ml (teplá) |
|
1 čajová lyžička |
|
|
Postup
-
1
Slivky namočíme do brandy (ja som namočila do rumu rozriedeného vodou ) čas záleží od toho, aké tvrdé sú slivky.Medzitým v hrnci zohrejeme kakao, polámanú čokoládu, maslo a 140 g cukru so 100 ml teplej vody. Permiešame, kým sa všetky ingrediencie neprepoja. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme bielka , pridávame zvyšok cukru, múku, škoricu. Na záver prilejeme vychladnutý čokoládový krém a všetko spolu premiešame.
- 2
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy(alebo vyložíme papierom na pečenie) a poukladáme naň rovnomerne slivky. Zvyškom alkoholu, v ktorom sa kúpali slivky, koláč polejeme. Pečieme pri 180°C približne pol hodinu. Slivky vyberte šťavnaté, len tie dodajú koláču vláčnosť. Porcie ozdobíme kopčekom šľahačky - ale nemusíme...:-) Veľkosť formy na pečenie 26 cm priemer
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu