Opitý slivkáč
Autor receptu: nelajsia
... a znova ochutnávka z knihy "Sladkosti, od ktorých sa nepriberá"
8 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Slivky namočíme do brandy (ja som namočila do rumu rozriedeného vodou ) čas záleží od toho, aké tvrdé sú slivky.Medzitým v hrnci zohrejeme kakao, polámanú čokoládu, maslo a 140 g cukru so 100 ml teplej vody.
Permiešame, kým sa všetky ingrediencie neprepoja. Potom necháme vychladnúť.
Vyšľaháme bielka , pridávame zvyšok cukru, múku, škoricu. Na záver prilejeme vychladnutý čokoládový krém a všetko spolu premiešame.
- Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy(alebo vyložíme papierom na pečenie) a poukladáme naň rovnomerne slivky. Zvyškom alkoholu, v ktorom sa kúpali slivky, koláč polejeme. Pečieme pri 180°C približne pol hodinu. Slivky vyberte šťavnaté, len tie dodajú koláču vláčnosť. Porcie ozdobíme kopčekom šľahačky - ale nemusíme...:-)
Veľkosť formy na pečenie 26 cm priemer