Opitý slivkáč

Autor receptu: nelajsia

... a znova ochutnávka z knihy "Sladkosti, od ktorých sa nepriberá"

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slivky namočíme do brandy (ja som namočila do rumu rozriedeného vodou ) čas záleží od toho, aké tvrdé sú slivky.Medzitým v hrnci zohrejeme kakao, polámanú čokoládu, maslo a 140 g cukru so 100 ml teplej vody. Permiešame, kým sa všetky ingrediencie neprepoja. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme bielka , pridávame zvyšok cukru, múku, škoricu. Na záver prilejeme vychladnutý čokoládový krém a všetko spolu premiešame.
  2. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy(alebo vyložíme papierom na pečenie) a poukladáme naň rovnomerne slivky. Zvyškom alkoholu, v ktorom sa kúpali slivky, koláč polejeme. Pečieme pri 180°C približne pol hodinu. Slivky vyberte šťavnaté, len tie dodajú koláču vláčnosť. Porcie ozdobíme kopčekom šľahačky - ale nemusíme...:-) Veľkosť formy na pečenie 26 cm priemer