Opité vajcia

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 5. apríla 2014

Komerčný recept

6
porcií

Suroviny

200 g
50 g
Na náplň:
250 ml
60 g
80 g
1 ks
200 g
80 ml




Postup

  1. 1

    Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou kefky nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.

  2. 2

    Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte. Zložte zo sporáka a šľahajte, kým masa nevychladne. Po vychladnutí zašľahajte tuk maslová príchuť.

  3. 3

    Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky. Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň - vaječný likér.

  4. 4

    <b>Tip:</b><br /> Ak nemáte silikónové formy, môžete si pomôcť vareškou alebo naberačkou obalenou vo fólii.

Diskusia k receptu

matko51
Všetkým , prajem krásne prežitie Velkonočných sviatkov.
naninka1
Nechápem, ako sa Vám to podarilo. Lebo biela čokoláda sa nedá roztopiť, stále je hustá, ked niečo pridám, napr. smotanu, alebo olej, tak zase je to riedká, neurobja sa z toho tie misky. :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia