Opitá sviňa
Autor receptu: voz12
toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede
6 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Maso zo všetkých strán osoľ, posyp rascou a korením.V pekáči ho zo všetkých strán sprudka opeč na masti.
- Keď maso zhnedne, do výpeku pridaj posekaný cesnak a petržlenovú vňať, potom na maso vylej víno a zakryté ho pomaly peč,kým sa polovica vína neodparí.Zvyšné 3 deci zatiaľ pomaly popíjaj,zaslúžiš si ich.
- Maso podávaj v pekáči so šťavou. Hostia si čerstvý chlebík namáčajú do šťavy a masko krájajú na tanieri pred sebou. Už pridať len plamienok sviečky, dobré vínko a partička začína