Opekané zemiaky z rúry

elysa - fotkaelysa, 31. januára 2013
Opekané zemiaky z rúry
Foto: elysa

Takto ma to naučila svokra

45 minút
príprava

Suroviny

2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov,nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody-varíme len 3-4 minúty.

    Opekané zemiaky z rúry - obrázok 1
  2. 2

    Vodu zlejeme,zemiaky vysypeme na naolejovaný pekáč.Osolíme,orascujeme,pridáme korenie na zemiaky a grilovacie korenie.

    Opekané zemiaky z rúry - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešame,dáme piecť,sem-tam ich premiešame počas pečenia.Pečú sa tak pol hodinu,záleží od zemiakov.

    Opekané zemiaky z rúry - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
dobrá maškrta..nedávam tie koreniny...len rasca..poprípade ku koncu cesnak...s mliečkom uňo ňuňo
sisuk
Aj my takéro robíme, deťom veľmi chutia. Občas dám aj vetvičku rozmarínu... Sú naozaj výborné!
hubata
Aj my takéto ľúbime: podľa toho k čomu ich máme ich aj ochutím (s mliečkom, k rezňom, len-tak k televízii......)
janealli
Presne takto robím aj ja, len ich krájam na dlhšie kúsky - stredný zemiak asi na osminky a ku koncu pečenia dám ešte niekoľko tenkých plátkov masla. Takto pripravené zemiačky sú vynikajúce
nefertiti16
aj ja takéto robievam, len si rozrobím v troške hladkej múky nejaké grilovacie korenie podľa chuti, ja tam nahádžem všelijaké, alebo len soľ, mleté korenie, vegetu, červenú mletú papriku, zamiešam to s tou múkou a vysypem na scedené zemiaky, dobre to poprehadzujem a vysypem na naolejovaný plech. Aj po povrchu trošku polejem olej, alebo aj to maslo môže byť a upečiem. Zemiaky sú potom také chrumkavejšie - moje deti ich zbožňujú a už si ich robia aj sami niekedy :-) ......ale každopádne je to spestrenie jedálnička - super
garanco
Tiež robievam, namiesto oleja používam na opečené zemiaky masť, potom sú chrumkavejšie.
elysa
ďakujem u nás sú zemiačky vždy vítané aj v iných podobách
elekra
@elysa , skús ich variť v neosolenej vode a dať na zohriaty olej na pekáči. Posoliť ich stačí až po upečení a v grilovacom korení je aj soľ, ak máte radi menej slané, možno ich ani soliť nebudeš. Opekané zemiaky milujeme celá rodina.
elysa
vyskúsam @elekra dosolit sa vzdy da,po mne dosalaju,muz sa smeje-zasa sol zdrazela?
ejmepb
Aj ja robím takto, len zemiaky nevarím, len parím v parnom hrnci, netreba cediť a pečiem ich na pečiacom papieri.
denyany
dnes ch robím k rybe, zohľadním aj niektoré pripomienky - už mi tečú slinky...
pedrobn
aj my ich robievame,odporučam nasekat čerstvy rozmarin na zemiaky pred pečenim,mnaaaam