Foto: tatranka
Recept na opekané ruže som získala emailom a od vtedy ich robím,pretože zdobia jedlo ktoré podávam.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyté,čisté so šupou,nakrájať na tenké plátky,ako lupienky.Stáčať ich a ukladať na spôsob ružičky.Spodnú časť prepichnúť špáradlom,aby lupienky držali pri sebe.Ja ich na to potrebujem 4-5 na jednu ružičku. Lupienkou býva tak 7-8.Ak sa vám podarí viac,ružička bude krajšia.
-
2
Uložené a zaistené,zemiakové lupienky.
-
3
Do horúceho oleja vložím ružičky a do ružova opečie z obidvoch strán.
-
4
Upečené nechám odkapať na papierovej utierke a uložím na tanierik.
-
5
Ružička z časti drží už zapečením po hromade.Odoberiem tie špáradla,ktoré sú už nepotrebné.Na zvyšné napichnem schery paradajky.Ozdoba a obloha je už na vás. Lupienkou som nakrájala viac.Tiež som ich vysmažila a nimi prizdobila zemiakovú ružu.Je to milá a chutná dekorácia.
vnukovi.