Opekané zemiakové ruže (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept na opekané ruže som získala emailom a od vtedy ich robím,pretože zdobia jedlo ktoré podávam.
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyté,čisté so šupou,nakrájať na tenké plátky,ako lupienky.Stáčať ich a ukladať na spôsob ružičky.Spodnú časť prepichnúť špáradlom,aby lupienky držali pri sebe.Ja ich na to potrebujem 4-5 na jednu ružičku.
Lupienkou býva tak 7-8.Ak sa vám podarí viac,ružička bude krajšia.
- Uložené a zaistené,zemiakové lupienky.
- Do horúceho oleja vložím ružičky a do ružova opečie z obidvoch strán.
- Upečené nechám odkapať na papierovej utierke a uložím na tanierik.
- Ružička z časti drží už zapečením po hromade.Odoberiem tie špáradla,ktoré sú už nepotrebné.Na zvyšné napichnem schery paradajky.Ozdoba a obloha je už na vás. Lupienkou som nakrájala viac.Tiež som ich vysmažila a nimi prizdobila zemiakovú ružu.Je to milá a chutná dekorácia.