Opekané zemiakové ruže (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept na opekané ruže som získala emailom a od vtedy ich robím,pretože zdobia jedlo ktoré podávam.

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyté,čisté so šupou,nakrájať na tenké plátky,ako lupienky.Stáčať ich a ukladať na spôsob ružičky.Spodnú časť prepichnúť špáradlom,aby lupienky držali pri sebe.Ja ich na to potrebujem 4-5 na jednu ružičku. Lupienkou býva tak 7-8.Ak sa vám podarí viac,ružička bude krajšia.
  2. Uložené a zaistené,zemiakové lupienky.
  3. Do horúceho oleja vložím ružičky a do ružova opečie z obidvoch strán.
  4. Upečené nechám odkapať na papierovej utierke a uložím na tanierik.
  5. Ružička z časti drží už zapečením po hromade.Odoberiem tie špáradla,ktoré sú už nepotrebné.Na zvyšné napichnem schery paradajky.Ozdoba a obloha je už na vás. Lupienkou som nakrájala viac.Tiež som ich vysmažila a nimi prizdobila zemiakovú ružu.Je to milá a chutná dekorácia.