Bravčové koleno

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode

Autor receptu: sisanorokubi

Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

5-8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu treba minimálne troch sympatických ľudí. Nájdeme si odľahlé miesto v prírode. Nazbierame si metrák dreva. Dvaja ľudia ho idú nazbierať. Ďalší pripraví ohnisko.
  2. Po založení ohňa skonštruujeme z liesky opekací rošt a rázsochy, na ktoré rošt upevníme.
  3. Koleno napichneme na rošt a povrch narežeme ostrým nožom. Do rezov vmasírujeme soľ s rascou.
  4. Koleno zabalíme do alobalu. Na ohni pri cca 200 stupňoch opekáme cca 3-9 hodín.
  5. Upečené koleno podávame s chlebom, baraními rohmi, horčicou, pivom...