Bravčové koleno
Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Autor receptu: sisanorokubi
Tradičná pochutina netradičným
spôsobom. Pre celu rodinu, aj
porcia aj zábava aj aktivita.
Postup
- Na prípravu treba minimálne troch sympatických ľudí. Nájdeme si odľahlé miesto v prírode.
Nazbierame si metrák dreva. Dvaja ľudia ho idú nazbierať. Ďalší pripraví ohnisko.
- Po založení ohňa skonštruujeme z liesky opekací rošt a rázsochy, na ktoré rošt upevníme.
- Koleno napichneme na rošt a povrch narežeme ostrým nožom. Do rezov vmasírujeme soľ s rascou.
- Koleno zabalíme do alobalu.
Na ohni pri cca 200 stupňoch opekáme cca 3-9 hodín.
- Upečené koleno podávame s chlebom, baraními rohmi, horčicou, pivom...