Opečený ovčí syr

Autor receptu: papkoska

V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som ho aj obedovať.

2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čerstvý ovčí syr nakrájame na minimálne 0,5 cm plátky. Musia byť hrubšie a superčerstvé, aby sa na panvici neroztiekol. Na nepriľnavej panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja. Syr opekáme z každej strany 2 minúty na najvyššom plameni, kým nemá trošku hnedú krustu.
  2. Podávame posolené, prípadne ešte preliate olivovým olejom a posypané sekaným medvedím cesnakom so zeleninou a čerstvým chlebom. Medvedieho cesnaku nedávam veľa, len ako koreniny, aby nezaškodil, poslúži aj mrazený, ktorý nasypem na už opečenú stranu syra, kým sa opeká druhá.