Opečený ovčí syr
Autor receptu: papkoska
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť
vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som ho aj obedovať.
2 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Čerstvý ovčí syr nakrájame na minimálne 0,5 cm plátky. Musia byť hrubšie a superčerstvé, aby sa na panvici neroztiekol. Na nepriľnavej panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja. Syr opekáme z každej strany 2 minúty na najvyššom plameni, kým nemá trošku hnedú krustu.
- Podávame posolené, prípadne ešte preliate olivovým olejom a posypané sekaným medvedím cesnakom so zeleninou a čerstvým chlebom. Medvedieho cesnaku nedávam veľa, len ako koreniny, aby nezaškodil, poslúži aj mrazený, ktorý nasypem na už opečenú stranu syra, kým sa opeká druhá.