Opečené syrové rezance

Autor receptu: cesminaz

Niektorí z vás sa budú určite čudovať, že čo je toto za jedlo :-)). Ale uisťujem vás, že je to jedlo veľmi chutné, rýchle a lacné. Jednoducho jednoduché :-), ktoré sa je u Turkov často. Sú to vlastne celkom obyčajné rezance, ktorým sme tým opečením celkom zmenili chuť. Kto má Tarhoňu v obľube, bude mať rád aj toto...;-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv niečo dôležité,čo by ste mali vedieť o rezancoch.Kedže nie každé rezance sa dajú opiecť(mám to už vyskúšané) dám vám radu,aby ste náhodou nepochodili ako ja ešte zo začiatku :-)) Sú to obyčajné širšie rezance,ako naše mami robia s tvarohom,ale pri kupovaní pozerajte nato aby cesto bolo "tenké"-toje veľmi dôležité,lebo tie zhrubého cesta nebudú mať dobrú opečenú chuť,ale rovno zhorenú..vlastne všeliako majú hrubé celkom inú chuť.Takže tenké cesto a môžu byť aj trochu krčkavé,nie tie rovné,ale ak sú rovné-nič to :-)
  2. Takže: Do panvici dáme zohriať olej,na ktorom opečieme rezance.Opekáme ich tak isto ako Tarhoňu,je to úplňe to isté-akú hnedú opečenú chcete Tarhoňu mať,tak isto opečte aj tieto rezance.Ako som už spomínala,toto jedlo má chuť Tarhoňe :-) Ked sú už opečené podľa vašej chuti,podlejete tolko vody,kolko myslíte že rezance popijú,posolíte(asi 2 KL soli na 500g) premiešate a zakrité na malom ohni dusíte do mäkka,kým popijú všetkú vodu.K tej soli len tolko,že nie každá soľ je rovnako slaná,z niektorej treba menej-z niektorej viac.Ja zvyknem dať tolko,aby podliata šťava chutila ľahko presolene-a vtedy budú rezance presne dobré slané... ;-D
  3. Hotové opečené rezance sú skvelé aj takto samé,alebo kým sú ešte teplé rozmrvte naňe turecký syr(alebo Feta) a premiešajte aby sa natom ten syr pekne rozotrel...Kto chce,môže nato aj kečup(moje deti to robia),ale to už nechám na vás... Dobrú chuť :-)