Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom

Autor receptu: martinis

Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a zjemniť ju ricottou ? - pozor, dnes nejde o nadýchanú verziu, ale o jedlo s výdatnejším zeleninovým základom :)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkého najskôr umyjeme cuketku, zbavíme ju koncov a nahrubo nastrúhame - poslúži ako skvelý základ spolu so strúčikom cesnaku nasekaným nahrubo a hrsťou hrášku. Olej na panvici rozohrejeme, všetky spomenuté suroviny naň pridáme a restujeme pár minút.
  2. Tento čas využijeme na vymiešanie troch vajíčok s poriadnou štipkou soli, mletého čierneho korenia a pažítkou. Ochutenie v tejto fáze je veľmi dôležité :)
  3. Vaječnú zmes vylejeme na zeleninu, plameň znížime a necháme vajíčka trocha stuhnúť a prstami rozmrvíme ricottu. Pomaly dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a preložíme na tanier - ak sa vám rozpadne tak ako mne, nič sa nedeje, len ju upravte do pôvodného tvaru :)
  4. Doplníme trochou miešaného šalátu a možno servírovať - napríklad s malými žemličkami či kaiserkami :)
  5. Ricotta sa v omelete nevyskytuje práve najčastejšie - ale prečo nie, veď ide o druh syra, ktorý sa k vaječným pokrmom veľmi dobre hodí. Chuť ricotty omeletu troška zjemní a dodá zaujímavú štruktúru, takže sa stáva celkom zaujímavým jedlom :-)