Omeleta s ricottou, cuketou a hráškom
Autor receptu: martinis
Obyčajnú omeletu vieme pripraviť asi všetci, veľmi populárna je tiež verzia s hráškom. Skúšali
ste však už ako jej základ použiť nastrúhanú cuketu a zjemniť ju ricottou ? - pozor, dnes
nejde o nadýchanú verziu, ale o jedlo s výdatnejším zeleninovým základom :)
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo všetkého najskôr umyjeme cuketku, zbavíme ju koncov a nahrubo nastrúhame - poslúži ako skvelý základ spolu so strúčikom cesnaku nasekaným nahrubo a hrsťou hrášku. Olej na panvici rozohrejeme, všetky spomenuté suroviny naň pridáme a restujeme pár minút.
- Tento čas využijeme na vymiešanie troch vajíčok s poriadnou štipkou soli, mletého čierneho korenia a pažítkou. Ochutenie v tejto fáze je veľmi dôležité :)
- Vaječnú zmes vylejeme na zeleninu, plameň znížime a necháme vajíčka trocha stuhnúť a prstami rozmrvíme ricottu. Pomaly dopečieme, kým vajíčka nie sú hotové a preložíme na tanier - ak sa vám rozpadne tak ako mne, nič sa nedeje, len ju upravte do pôvodného tvaru :)
- Doplníme trochou miešaného šalátu a možno servírovať - napríklad s malými žemličkami či kaiserkami :)
- Ricotta sa v omelete nevyskytuje práve najčastejšie - ale prečo nie, veď ide o druh syra, ktorý sa k vaječným pokrmom veľmi dobre hodí. Chuť ricotty omeletu troška zjemní a dodá zaujímavú štruktúru, takže sa stáva celkom zaujímavým jedlom :-)