Omeleta s cuketou a fetou

Autor receptu: martinis

Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Omeleta je zvyčajne bežnou, rýchlou a obľúbenou večerou. Ak ju však pripravíte s dusenou cuketou, posypete ju syrom feta a ozdobíte čerstvým oreganom a paradajkou, stane sa z tohto jedla malý kulinársky zážitok pre jazyk i oči. A o tom, že to zvládne naozaj každý, sa môžte presvedčiť sami :
  2. Na kolieska pokrájanú polovicu cibule (či celú menšiu cibuľku) orestujeme na lyžici olivového oleja spolu s švrťkolieskami cukety. Okoreníme čiernym korením, osolíme, podusíme - podľa toho, nakoľko mäkkú či chrumkavú ju chceme mať - a odložíme bokom.
  3. Panvicu opäť rozohrejeme, pridáme ešte za pol lyžice oleja a nalejeme naň 2 či 3 vajíčka rozšľahané so soľou a dvoma lyžicami mlieka. Na miernom ohni upečieme omeletu.
  4. Omeletu si naozaj opatrne preložíme na tanier, na ňu rozložíme opečenú cuketu a cibuľu. Syr feta nakrájame na malé kocky či namrvíme na omeletu, posypeme polovicou nadrobno pokrájanej paradajky a dozdobíme čerstcým oreganom.
  5. Ako prílohu môžme podávať žemličky či v hriankovači opečené hrianky, ktoré môžme potrieť aj strúčikom cesnaku. Toto jedlo nejedia len ústa, ale aj oči, dobrú chuť :P