Omeleta s cuketou a fetou
Autor receptu: martinis
Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Omeleta je zvyčajne bežnou, rýchlou a obľúbenou večerou. Ak ju však pripravíte s dusenou cuketou, posypete ju syrom feta a ozdobíte čerstvým oreganom a paradajkou, stane sa z tohto jedla malý kulinársky zážitok pre jazyk i oči. A o tom, že to zvládne naozaj každý, sa môžte presvedčiť sami :
- Na kolieska pokrájanú polovicu cibule (či celú menšiu cibuľku) orestujeme na lyžici olivového oleja spolu s švrťkolieskami cukety. Okoreníme čiernym korením, osolíme, podusíme - podľa toho, nakoľko mäkkú či chrumkavú ju chceme mať - a odložíme bokom.
- Panvicu opäť rozohrejeme, pridáme ešte za pol lyžice oleja a nalejeme naň 2 či 3 vajíčka rozšľahané so soľou a dvoma lyžicami mlieka. Na miernom ohni upečieme omeletu.
- Omeletu si naozaj opatrne preložíme na tanier, na ňu rozložíme opečenú cuketu a cibuľu. Syr feta nakrájame na malé kocky či namrvíme na omeletu, posypeme polovicou nadrobno pokrájanej paradajky a dozdobíme čerstcým oreganom.
- Ako prílohu môžme podávať žemličky či v hriankovači opečené hrianky, ktoré môžme potrieť aj strúčikom cesnaku. Toto jedlo nejedia len ústa, ale aj oči, dobrú chuť :P