Omáčka na pizzu

rein - fotkarein, 1. septembra 2012
Omáčka na pizzu
Foto: rein

že by Talianská?

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 PL
1 kg
6 ks
2 KL
2 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájanú na drobno usmažíme do sklovitá,pridáme nakrájané paradajky,soľ a dusíme,kým sa voda neodparí,približne jedná tretina s normálnych paradajok,s mäsitých menej.Približne po pol hodinke omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom,pridáme pretlačený cesnak,koreniny,krátko prevaríme a odstavíme.

    Omáčka na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Omáčku,ktorú sme nespotrebovali,naložíme do malých zaváracích pohárov a sterilizujeme pri teplote 85stupňoch 30 minút.

Diskusia k receptu

marianna76
takúto omáčku mám rada... tie všetky suroviny dohromady - super .... a poháriky sa mi tiež páčia
afataga
no talianska asi nie, ale moze byt dobra, len taka pripomienocka - preco radsej nepouzijes chilli papricky namiesto tej palivej omacky? aspon by si presne vedel, co tam davas
danulatenko
...ja pridávam aj 1PL cukru a verte, na domácu pizzu a omáčky typu Bolonese je to uplná BOMBA... :)
anajka
Robím podobnú, je to dobrý spôsob ako spracovať zrelé paradajky, tiež pridávam trošku cukru a nesterilizujem, dám do suchého dunstu na 24 hod a ešte nikdy sa mi nepokazili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia