Omáčka na pizzu

rein - fotkarein, 1. septembra 2012
Omáčka na pizzu
Foto: rein

že by Talianská?

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 PL
1 kg
6 ks
2 KL
2 KL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájanú na drobno usmažíme do sklovitá,pridáme nakrájané paradajky,soľ a dusíme,kým sa voda neodparí,približne jedná tretina s normálnych paradajok,s mäsitých menej.Približne po pol hodinke omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom,pridáme pretlačený cesnak,koreniny,krátko prevaríme a odstavíme.

    Omáčka na pizzu - obrázok 1
  2. 2

    Omáčku,ktorú sme nespotrebovali,naložíme do malých zaváracích pohárov a sterilizujeme pri teplote 85stupňoch 30 minút.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
no talianska asi nie, ale moze byt dobra, len taka pripomienocka - preco radsej nepouzijes chilli papricky namiesto tej palivej omacky? aspon by si presne vedel, co tam davas
Robím podobnú, je to dobrý spôsob ako spracovať zrelé paradajky, tiež pridávam trošku cukru a nesterilizujem, dám do suchého dunstu na 24 hod a ešte nikdy sa mi nepokazili.

Pridaj komentár k receptu: