Foto: stefanm
Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak Zobraziť celý popisOmáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty).Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a precedíme ho.Pridáme nakrájané papriky,olivy a bambusové výhonky.Na záver pridáme nakrájaný hríb (mal som posledný mrazený),zahustíme solamylom rozpusteným v troche studenej vody dochutíme kečupom,pridáme lyžičku masla,krátko prevaríme a podávame. Podával som omáčku k pečenému kuraciemu stehnu a ako prílohu som zvolil dusenú zázvorovú ryžu a opekanu zeleninovú zmes.Nechýbalo,samozrejme,pivko!
Diskusia k receptu