Venčeky
Odpaľované cesto na venčeky
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny následne vsypeme naraz 1/2 kg múky a miešame metličkou (odporúčam pevnejšiu). Dostaneme hustú hmotu, ktorú odstavíme.
- Do tejto hmoty budeme následne postupne pridávať vajcia. Ak máme vajíčka menšie, pridáme 18. Ak sú väčšie, stačí 16.
- Vajíčka postupne vmiešame do hmoty metličkou a hrniec už na platňu nevraciame.
- Vznikne nám tvárnejšie cesto, ktorým plníme vrecko so špičkou a formujeme venčeky na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme najprv 2-3 minúty na 250 °C a následne znížime teplotu na 220 °C a dopečieme ešte asi 12 minút. Neotvárať rúru hlavne na začiatku pečenia, lebo nenarastú. Upečené necháme vychladnúť, prerežeme na polovice a plníme.