Ochlebník (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Podáva sa k Skalickému šumajstrovi ... :)
40 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si zarobíme kvások: droždie utrieme s cukrom, pridáme chlebovú striedku a vlažnú vodu. Necháme kvások nakysnúť.
- Zmiešame obe múky, pridáme nastrúhaný surový zemiak, kvások, soľ, razcu a s vlažnou vodou vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti.
- Každú časť roztlačíme na placku (na vymastenom plechu alebo tiež vymastenom pečiacom papieri), poukladáme a povtláčame nakrájanú údenú slaninu, nakoniec posypeme hrubou soľou a upečieme. Upečené ochlebníky potrieme pretlačeným cesnakom zavareným vo vode.
- Poznámka: Ja som zvyknutá kysnuté cesto klásť na nenamastený papier ... tu to ale nefungovalo ... papier sa mi prilepil a bol problém ... treba mastiť !!!! :)