Foto: alicina
Tento rok bolo dosť sliviek. Do koláčika však možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie.
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
štipka |
|
1,5 dcl |
|
4 lyžice, nemletý |
|
3 lyžice, vlažná |
|
1/2 bal. |
|
čerstvé |
|
1 bal. |
|
1 lyžička |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme tortovú formu s priemerom 24 cm. Odporúčam si formu, pokiaľ je otváracia, vystlať dvoma vrstvami alobalu až po okraj. Často sa mi totiž stávalo, že šťava z ovocia mi začala vytekať počas pečenia do rúry, keďže forma naspodku úplne nedoliehala. Takto si aspoň človek ušetrí čas a zbytočné čistenie rúry :-)
- 2
Do alobalom vystlanej formy ukladáme rozpolené a vykôstkované slivky či iné sezónne ovocie. Snažíme sa tesne veďla seba reznou stranou nadol. Medzierky ešte môžeme zaplniť kúskami nakrájaných sliviek, aby bolo pekne obložené celé dno formy. Potom posypeme škoricovým cukrom. Kto má rád sladšie, môže použiť cukru viac.
- 3
Cesto si pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky tekuté suroviny a pridáme ostatné sypké suroviny (okrem škoricového cukru). Vymiešame polohusté cesto, ktoré nalejeme do pripravenej formy a šup s ním do rúry na 180 stupňov pečieme asi 40 min. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tento koláčik upečiem, dobrý tip.