Obrátený jablkový koláč so salkom

gablerovaj - fotkagablerovaj, 31. marca 2011

Koláč som piekla dnes prvýkrát, ale moja mamina ho často piekla.. Je to na menší plech, poprípade ešte lepšie na okrúhlu tortovú formu. Zobraziť celý popisKoláč som piekla dnes prvýkrát, ale moja mamina ho často piekla.. Je to na menší plech, poprípade ešte lepšie na okrúhlu tortovú formu. Robím ho s kúpeným karamelovým Salkom =)

40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
5 ks
4 PL horúca
1 ks
4 KL
1,3 kg
1 ks
250 g
 na postrúhanie
1 ks




Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame a do misky k nim pridáme 4 lyžičky škoricového cukru a 1 vanilkový cukor.

  2. 2

    Cesto: oddelíme žĺtky od bielkov, bielká vyšľaháme.

  3. 3

    Do misy, kde sú žĺtky pridáme cukor a 4 lyžice horúcej vody a mixujeme do peny. Pridáme múku a prášok do pečiva a premixujeme. Následne zľahka vmiešame vyšľahané bielka.

  4. 4

    Z nastrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a ukladáme ich na papierom vyloženú formu/ plech. Na jablká vylejeme pripravené cesto a dáme piecť.

  5. 5

    Maslo rozšľaháme a pomaly doň pridávame Salko. Vychladnuté cesto vyklopíme cestom dole, jablkami hore. Na cesto natrieme pripravenú plnku a na vrch nastrúhame čokoládu. Dáme schladiť do chladničky.

Diskusia k receptu

gablerovaj
3sandra3, tak až toľko kalórii tam nie je, ak nerátam maslo, lebo Salko ma len 6% tuku :) jablká čerstvé zdravé ;-) lucka81, chutí super :)))
letisia
Tento zákusok je u nás veľmi obľúbený, robievame ho často. Ja mám zavarené strúhané jablká, takže ho mám rýchlo hotový. Salko vyšľahám s veľkou žltou Ramou. Maslo je síce lepšie, ale ja som už tak zvyknutá. Posýpam ho nahusto grankom.
gablerovaj
letisia, no my tiež zvykneme zavárať jablká, no už došli zásoby, tak som strúhala. A s Ramou som ešte nerobila, ale aj to je nápad, ďakujem.
tothka
Si šikulka, obrátený jablčník poznám, ale s karamelovým krémom som ho ešte nerobila, tak teda skúsim, vďaka za nápad.
celka
Toto je koláč přesně podle mých představ. Suroviny jsou samé dobroty.
Málem bych ho přehlédla. Mám štěstí, že nemám cukrovku. Díky za recept.
moli
Tento robím aj ja, veľmi je u nás obľúbený :) Dobre že si recept pridala pre tých čo ho nepoznajú príde isto vhod, lebo je to skvelý a jednoduchý zákusok.
moli
Tento robím aj ja, veľmi je u nás obľúbený :) Dobre že si recept pridala pre tých čo ho nepoznajú príde isto vhod, lebo je to skvelý a jednoduchý zákusok.
mvrekova
chcem sa opýtať, že do masla rovno pridáte salko aj bez varenia? ja som niekedy robila zo salka plninu, ale pretdým som 1 hod varila salko vo vodnom kúpeli, dakujem
gablerovaj
no pridávam tam salko, ale originál kúpen´, ktoré je predvarené. čiže ho už nemusíte variť, je to o 2 hod rýchlejšie a stojí cca toľko, ako normálne.. tu je foto :)

amazonka29
Geniálny koláč dávam za 1* ...ja osobne ked nemám po ruke karamelové salko...robievam ho s obmenou..2 KS pochúťková smotana,ocukrím,pridám kakao..navrstvím, dám stuhnúť a je to rovnako skvelá pochúťka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia