Foto: gablerovaj
Koláč som piekla dnes prvýkrát, ale moja mamina ho často piekla.. Je to na menší plech, poprípade ešte lepšie na okrúhlu tortovú formu. Zobraziť celý popisKoláč som piekla dnes prvýkrát, ale moja mamina ho často piekla.. Je to na menší plech, poprípade ešte lepšie na okrúhlu tortovú formu. Robím ho s kúpeným karamelovým Salkom =)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká nastrúhame a do misky k nim pridáme 4 lyžičky škoricového cukru a 1 vanilkový cukor.
- 2
Cesto: oddelíme žĺtky od bielkov, bielká vyšľaháme.
- 3
Do misy, kde sú žĺtky pridáme cukor a 4 lyžice horúcej vody a mixujeme do peny. Pridáme múku a prášok do pečiva a premixujeme. Následne zľahka vmiešame vyšľahané bielka.
- 4
Z nastrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a ukladáme ich na papierom vyloženú formu/ plech. Na jablká vylejeme pripravené cesto a dáme piecť.
- 5
Maslo rozšľaháme a pomaly doň pridávame Salko. Vychladnuté cesto vyklopíme cestom dole, jablkami hore. Na cesto natrieme pripravenú plnku a na vrch nastrúhame čokoládu. Dáme schladiť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Málem bych ho přehlédla. Mám štěstí, že nemám cukrovku. Díky za recept.
karamelové salko, ktoré urýchli robotu aj o 3 hodiny..