Obrátený jablčník s kokosovým krémom fotorecept
Foto: ailuj82
Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
700-1000 g |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Piškóta: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
2 PL, teplá |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
7 PL |
|
Kokosový krém: | |
250 ml |
|
350 ml, horúca |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
na ozdobu /čokoládová poleva;; |
|
Postup
-
1
Tortovú formu vystelieme alobalom a potrieme maslom.
-
2
Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame na alobal. Posypeme škoricou a cukrom /môžeme aj vanilkou/.
-
3
Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na jabĺčka a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.
-
4
Kokos /250 mililitrov!/ nasypeme do vyššej misky, zalejeme horúcou vodou a poriadne rozmixujeme ponorným mixérom. Dolejeme vodu do 600 ml, kokos necedíme!
-
5
Do hrnca dáme upáliť 3 PL cukru na karamel. Kokosové mlieko zmiešame so zlatým klasom a za stáleho miešania vylememe na karamel. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
-
6
Upečenú piškótu s jablkami necháme chvíľu vychladnúť.
-
7
Pomocou tácky /dosky/ piškótu preklopíme a stiahneme alobal - jablká budú vrchná časť.
-
8
Jablká potrieme kokosovým krémom.
-
9
Ozdobíme čokoládovou polevou alebo nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť asi 2 hodiny na chladnom mieste.
nabudúce si zjednoduším tú prípravu kokosového krému, nebudem ho mixovať
kokosovy krem nerobim, ale kupujem ho v rakusku v Spare :)