Obrátený jablčník s kokosovým krémom fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 18. januára 2011
Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept)
Foto: ailuj82

Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

700-1000 g
3 PL
1 KL
1 PL
Piškóta:
3 ks
3 PL
2 PL, teplá
2 PL
1 KL
7 PL
Kokosový krém:
250 ml
350 ml, horúca
1 ks
3 PL
na ozdobu /čokoládová poleva;;




Postup

  1. 1

    Tortovú formu vystelieme alobalom a potrieme maslom.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame na alobal. Posypeme škoricou a cukrom /môžeme aj vanilkou/.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na jabĺčka a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kokos /250 mililitrov!/ nasypeme do vyššej misky, zalejeme horúcou vodou a poriadne rozmixujeme ponorným mixérom. Dolejeme vodu do 600 ml, kokos necedíme!

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca dáme upáliť 3 PL cukru na karamel. Kokosové mlieko zmiešame so zlatým klasom a za stáleho miešania vylememe na karamel. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečenú piškótu s jablkami necháme chvíľu vychladnúť.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pomocou tácky /dosky/ piškótu preklopíme a stiahneme alobal - jablká budú vrchná časť.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jablká potrieme kokosovým krémom.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ozdobíme čokoládovou polevou alebo nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť asi 2 hodiny na chladnom mieste.

    Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Ailuj82, zasa s zabodovala týmto koláčom. Je to s tým kokosovým krémom čosi nové, Keby sa to dalo bez karamelu, možno by som to mohla skúsiť, ale to by už asi nešlo a nebolo by to ono.
ailuj82
@evanaaa - bez toho karamelu by to bolo trochu iné, ale určite by bol výsledok výborný.
dorisa
Výborný koláčik, ukladám, vyskúšam.
ela77
Tak to musím vyskúšať, vyzerá to podľa surovín veľmi lákavo a hlavne málo cukru a málo tuku. Vďaka.
13juli
zaujimave a ten kokos to musi byť super , ukladam kk
etulik
Super, zaujimave, nenarocne a vyzera dobre...:-)...ukladam a vyskušam!
sovka62
Fíha, toto je výnimočný recept. Pre mňa úplne nový, ani som o takom nechyrovala a keďže je v ňom málo (skoro nič) tuku dá sa zjesť celkom beztrestne. Kokos milujem, jablká na každý spôsob tiež, takže niečo vymyslené priamo pre mňa. ĎAKUJEM.
nadia56
ja robievam obrateny jablcnik, taky jednoduchy ale musim vyskusat tvoju verziu, kokos vsetci lubime, tak urcite bude mat uspech, ukladam kk a dakujem :-)
dida99
výborný recept, dávam do KK a v sobotu vyskúšam, ingrediencie sú podľa mojej chuti, jednoduchá a krátka príprava, už sa teším :-)
dida99
takže chválim, koláčik som upiekla, mal veľký úspech, aj dobre vyzeral, nie je veľmi sladký, čo mne vyhovuje :-)
nabudúce si zjednoduším tú prípravu kokosového krému, nebudem ho mixovať
verula
ja robievam trosku iny obrateny jablkovy ale skusim aj ten tvoj recptik dik ukladam do kk
betka11
tiež pečiem obrátený jablčník,mám dva rcp ale tento je tiež zaujímavý,len kedy vyskúšať,keď je tolko super rcp
alena45
najlepšie na tom je, že do kokosového krému nejde žiadny tuk !
vimar
no koláč mám v rúre, ale tej piškóty mi príde strašne málo, ešte mi presvitajú jablká - je to normálne?
marikafil
Obrátený jablčník je náš obľúbený koláč, akurát ho robíme s iným krémom - maslovým. Nie je teda až taký diétny, ale čo už, dcéra nič kokosové nezje...
salinka
Skusala som tento kolacik. Bol vyborny, nepresladeny, vela ovocia a kokosova plnka nas prekvapila svojou chutou. Akurat som nevedela, aku tortovu formu mam pouzit, lebo do klasickej bolo príliš vela jablk. Tak som to dala na mensi plech. Urcite ho budem piect castejsie. Dakujem za recept.
salinka
Tie jablka sa ti zmestili? Asi som ich mala troska natlacit:-) Ale v kazdom pripade, vsetkym chutil a uz je navzdy ulozeny.
ailuj82
Ja som to piekla pred rokom, tak si už nepamätám. Nabudúce daj teda len 700g :)
grinchester
Ahoj Ailuj, práve som dopiekla koláč a musím povedať že sa mi dajako nepozdáva. Podla komentárov som dávala menej jabĺk, ale toho cesta, čo sa má vyliať na jablká je naozaj extrémne málo. A neviem ako ostatný, ale mám odskúšané iné recepty na -piškótové cesto- ale toto, prelialo sa mi to aj cez jablká, cele to vytvorilo divnú mokrú jablkovo-škoricovú masu, ktorú som piekla aj o 10 minút dlhšie ako píšeš ty. No nič... Tento recept mi asi nebol súdený :)
bzucalka
ahojte, tiez som ho akurat dopiekla a toho cesta je fakt zalostne malo. nenastala niekde v recepte chyba? davala som to do klasickej tortovej formy :(

kokosovy krem nerobim, ale kupujem ho v rakusku v Spare :)
bzucalka
zabudla som, ze ta "piskota" sa vobec za 30 minut neupiekla, je to stale tekute .... :( takze cele to mozem rovno vyhodit
babula90
Koláčik ma upútal, práve som ho dopiekla, ale nemám ho vôbec vysoký ako na fotke:-( Dávala som ho do vyhriatej rúry, ale cesta bolo naozaj žalostne málo, jablká mi presvitali a nezdvihol sa. 3PL múky na toľlko jablk je naozaj málo, nenastala niekde chyba? Inak je chutný, málo sladký, chcela by som ho piecť častejšie, ale cesto sa mi nepozdáva....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia