Foto: 1ariana
Tento recept mám už veľmi dlho z jednej televíznej relácie, kde ho piekla speváčka, vtedy dosť populárna, Beáta Dubasová. Častejšie ho pečiem v čase Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dlho z jednej televíznej relácie, kde ho piekla speváčka, vtedy dosť populárna, Beáta Dubasová. Častejšie ho pečiem v čase jablkovej sezóny, ale občas aj v zime, keď máme krémových zákuskov a koláčikov dosť.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
Plnka: | |
1 kg,postrúhané |
|
1 PL |
|
50-100 g |
|
1 ks |
|
100 g, posekané |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečenie.
-
2
Postrúhame si jablká. Podľa receptu kilo, ale keď moja mama počula , že idem piecť jablkový koláč, tak sa mi ponúkla a postrúhala jablká ona. Než som sa nazdala postrúhala všetky a tak som musela vytiahnuť veľký plech.
-
3
Pridáme škoricu, cukor podľa sladkosti jabĺk, vanilínový cukor a spolu premiešame.
-
4
Na plech dáme vymastený papier na pečenie.
-
5
Na takto upravený plech dáme nastrúhané jablká a dobre utlačíme.
-
6
Pridáme posekané orechy.
-
7
Teraz si pripravíme biskvit. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka.
-
8
Bielka vyšľaháme do tuha a zašľaháme práškový cukor .
-
9
Pridáme žĺtky a zľahka varechou vmiešame do sladkého snehu.
-
10
Do tejto zmesi primiešavame postupne po lyžiciach polohrubú múku.
-
11
Hotové biskvitové cesto.
-
12
Cesto natrieme na jablká v plechu a dáme do rúry piecť.
-
13
Pečieme cca 15-20 minút. Upečené necháme vychladnúť v plechu.
-
14
Po vychladnutí prevrátime.
-
15
Odstránime papier.
-
16
Natrieme nad parou rozpustenou čokoládou s cerou.
-
17
Po rozkrájaní ma napadlo, že keď som mala tak veľa jabĺk a použila som veľký plech, mohla som urobiť biskvit z viacerých vajíčok. Lebo toho cesta bolo dosť málo. Ale zákusok všetkým chutil. Na zajtra neostal už ani kúsok.
Diskusia k receptu