Foto: mirian4
Manžel takmer nevarí, ale "obrátené" zemiaky varí skvelé ♥
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks surový |
|
1 ks malá |
|
na dno pekáča (alebo klobása) |
|
1 ks surové |
|
|
|
podľa chuti |
|
pár kvapiek |
|
na ozdobu strúhaný |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny: postrúhame tvrdý syr na ozdobu, nakrájame cibuľku na pol-kolieska, slaninku alebo klobásku na drobné kúsky a posledný postrúhame na hrubých slzách stredne veľký zemiak
- 2
Na panvicu dáme pár kvapiek oleja + slaninku (klobásku), aby pustili "šťavu" na to poukladáme pol-kolieska cibule, navrstvíme zľahka postrúhaný zemiak, posolíme, okoreníme a zelejeme rozšľahaným vajíčkom cik-cak a po krajoch, aby sa nám zemiaky spolu "spojili", kým sa nám zrazia vajíčka, restujeme bez miešania...
- 3
Potom si pripravíme veľký plytký tanier, dáme na vrch zemiakov (na panvicu ako pokrievku) a obrátime = obrátené zemiaky na tanier tak, aby sme mali na vrchu taniera opečenú časť zemiakov, zošúchneme neopečenou stranou späť na panvicu, dorobiť z druhej strany... Hotové posypeme strúhaným syrom :-) Vyzerá to zložito ale je to veľmi rýchle, jednoduché a sýte jedlo ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu