Obrátené zemiaky

mirian4 - fotkamirian4, 14. marca 2015
Obrátené zemiaky
Foto: mirian4

Manžel takmer nevarí, ale "obrátené" zemiaky varí skvelé ♥

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks surový
1 ks malá
 na dno pekáča (alebo klobása)
1 ks surové
podľa chuti
pár  kvapiek
 na ozdobu strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme suroviny: postrúhame tvrdý syr na ozdobu, nakrájame cibuľku na pol-kolieska, slaninku alebo klobásku na drobné kúsky a posledný postrúhame na hrubých slzách stredne veľký zemiak

  2. 2

    Na panvicu dáme pár kvapiek oleja + slaninku (klobásku), aby pustili "šťavu" na to poukladáme pol-kolieska cibule, navrstvíme zľahka postrúhaný zemiak, posolíme, okoreníme a zelejeme rozšľahaným vajíčkom cik-cak a po krajoch, aby sa nám zemiaky spolu "spojili", kým sa nám zrazia vajíčka, restujeme bez miešania...

  3. 3

    Potom si pripravíme veľký plytký tanier, dáme na vrch zemiakov (na panvicu ako pokrievku) a obrátime = obrátené zemiaky na tanier tak, aby sme mali na vrchu taniera opečenú časť zemiakov, zošúchneme neopečenou stranou späť na panvicu, dorobiť z druhej strany... Hotové posypeme strúhaným syrom :-) Vyzerá to zložito ale je to veľmi rýchle, jednoduché a sýte jedlo ;-)

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
uvarila mi to moja Mara, a velice kvalitnie jedlo to bolo. Jednoducho som sa rozplýval nad tým. Mňam. Neviem či to mojou Marou nebolo náhodou, ale možno i Vašim receptom. Ta neviem ja teraz posúdiť lebo vy osobne ste mi nikdy nevarili. Ale tak keby ste chceli niekedy tak moje číslo je 0918 657 654, zavolajte kdykoľvek a môžeme sa stretnúť i navaríte mi totie oprátenie krupľe.
No vodis mirian4 a hned mas dojednane aj rande,dobre som sa zasmiala.Vyzera to vyborne.V Amerike sa robia na ranajky tzv.Hush potatoes,ktore moj manzel ma velmi rad.Podavaju ich v restauraciach ku kazdym ranajkam ,kde su vajicka,ale robia sa z uvarenych-polouvarenych a opecenych.Tvoje hush je zo syroveho zemiaka.Musi to byt velmi chutne,urcite co najskor skusim,len sa chcem spytat ci to vajicko sa velmi nezrazi,zemiaky sa pecu troche dlhsie.*****
Zemiaky si každý opraží do ľubovôle ;-), kto má rád surovšie, tak krátko; kto zas opečenejšie, tak dlhšie... Vajíčko vydrží obidve varianty :-)
... hmmm, ja už viem, čo bude zajtra na večeru:) Fajn receptík, @mirian4 , alebo to mám pochváliť Tvojho milého? No, aby to nebolo nespravodlivé, manžela chválim za prípravu tejto dobroty a to krásne srdiečko a Teba za zverejnenie receptu. Zbožňujem takéto jedlá, stále niečo vymýšľam, vypekám - aj včera strúhaný koláč s makom a višňami - ale keď mne sa tááááák nechce fotiť a písať. Všetko nové, čo sa mi páči vyskúšam, oznámkujem, niečo pripíšem, takže Váš recept je na sobotnú večeru ako stvorený. Bude viac času ako cez týždeň, môžem sa s tým vyhrať:) Prajem všetkým krásny deň aj víkend.

Pridaj komentár k receptu: