Obrátené zemiaky

Autor receptu: mirian4

Manžel takmer nevarí, ale "obrátené" zemiaky varí skvelé ♥

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme suroviny: postrúhame tvrdý syr na ozdobu, nakrájame cibuľku na pol-kolieska, slaninku alebo klobásku na drobné kúsky a posledný postrúhame na hrubých slzách stredne veľký zemiak
  2. Na panvicu dáme pár kvapiek oleja + slaninku (klobásku), aby pustili "šťavu" na to poukladáme pol-kolieska cibule, navrstvíme zľahka postrúhaný zemiak, posolíme, okoreníme a zelejeme rozšľahaným vajíčkom cik-cak a po krajoch, aby sa nám zemiaky spolu "spojili", kým sa nám zrazia vajíčka, restujeme bez miešania...
  3. Potom si pripravíme veľký plytký tanier, dáme na vrch zemiakov (na panvicu ako pokrievku) a obrátime = obrátené zemiaky na tanier tak, aby sme mali na vrchu taniera opečenú časť zemiakov, zošúchneme neopečenou stranou späť na panvicu, dorobiť z druhej strany... Hotové posypeme strúhaným syrom :-) Vyzerá to zložito ale je to veľmi rýchle, jednoduché a sýte jedlo ;-)