Obrátené zemiaky
Autor receptu: mirian4
Manžel takmer nevarí, ale "obrátené" zemiaky varí skvelé ♥
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme suroviny:
postrúhame tvrdý syr na ozdobu, nakrájame cibuľku na pol-kolieska, slaninku alebo klobásku na drobné kúsky a posledný postrúhame na hrubých slzách stredne veľký zemiak
- Na panvicu dáme pár kvapiek oleja + slaninku (klobásku), aby pustili "šťavu" na to poukladáme pol-kolieska cibule, navrstvíme zľahka postrúhaný zemiak, posolíme, okoreníme a zelejeme rozšľahaným vajíčkom cik-cak a po krajoch, aby sa nám zemiaky spolu "spojili", kým sa nám zrazia vajíčka, restujeme bez miešania...
- Potom si pripravíme veľký plytký tanier, dáme na vrch zemiakov (na panvicu ako pokrievku) a obrátime = obrátené zemiaky na tanier tak, aby sme mali na vrchu taniera opečenú časť zemiakov, zošúchneme neopečenou stranou späť na panvicu, dorobiť z druhej strany...
Hotové posypeme strúhaným syrom :-)
Vyzerá to zložito ale je to veľmi rýchle, jednoduché a sýte jedlo ;-)