Foto: elixir
Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Obalená bageta: | |
400 g |
|
1 ks |
|
100 ml plnotučné |
|
1 ČL podrvené |
|
|
|
mleté |
|
1,5 PL |
|
Obloženie: | |
125 g |
|
1 väčšia hrsť |
|
1 ks v sladkokyslom náleve |
|
Nátierka: | |
7 ks |
|
4 vetvičky |
|
3 PL extra virgin |
|
|
|
mleté |
|
Postup
-
1
Bagetu nakrájame na cca 1,5 cm hrubé krajce. V miske zmiešame vajce s mliekom, oreganom, soľou a korením. Zmes vylejeme na široký plytký tanier, uložíme do nej krajce bagety, ktoré jeden krát otočíme - počkáme, kým sa všetka zmes vsiakne.
- 2
Na panvici rozohrejeme maslo a opražíme v ňom krajce.
- 3
Na nátierku zmixujeme vlašské orechy, umytú bazalku a olivový olej na pastu. Ochutíme čiernym korením a soľou.
- 4
Nakladanú papriku pokrájame na drobno, mozzarellu na tenké plátky a z umytej, okvapkanej rukoly odstránime stonky.
- 5
Zoberieme vždy po dva kusy opraženej bagety: jeden natrieme orechovo-bazalkovou pastou, obložíme mozzarellou, kúskami papriky a rukolou, potom obložíme druhým krajcom.
- 6
Keď takto obložíme krajce, vložíme ich späť do panvice, zakryjeme pokrievkou a na miernej teplote ešte necháme mozzarellu trošku roztopiť. Potom ich dáme na taniere a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiez robime rozne obmeny a tato bohata verzia urcite pride na radu ked budeme ozaj poriadne hladni.
Aj tvoje recepty @Elixir tu su velmi reprezentativne a co je dolezite casto lahko zvladnutelne s dostupnymi surovinami a naviac aj chutove dobre.
@redenc Chybička se vloudila, mala som na mysli plytký. :)