Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Obalená bageta: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml plnotučné |
|
| 1 ČL podrvené |
|
|
|
|
| mleté |
|
| 1,5 PL |
|
| Obloženie: | |
| 125 g |
|
| 1 väčšia hrsť |
|
| 1 ks v sladkokyslom náleve |
|
| Nátierka: | |
| 7 ks |
|
| 4 vetvičky |
|
| 3 PL extra virgin |
|
|
|
|
| mleté |
|
Postup
-
1
Bagetu nakrájame na cca 1,5 cm hrubé krajce. V miske zmiešame vajce s mliekom, oreganom, soľou a korením. Zmes vylejeme na široký plytký tanier, uložíme do nej krajce bagety, ktoré jeden krát otočíme - počkáme, kým sa všetka zmes vsiakne.
- 2
Na panvici rozohrejeme maslo a opražíme v ňom krajce.
- 3
Na nátierku zmixujeme vlašské orechy, umytú bazalku a olivový olej na pastu. Ochutíme čiernym korením a soľou.
- 4
Nakladanú papriku pokrájame na drobno, mozzarellu na tenké plátky a z umytej, okvapkanej rukoly odstránime stonky.
- 5
Zoberieme vždy po dva kusy opraženej bagety: jeden natrieme orechovo-bazalkovou pastou, obložíme mozzarellou, kúskami papriky a rukolou, potom obložíme druhým krajcom.
- 6
Keď takto obložíme krajce, vložíme ich späť do panvice, zakryjeme pokrievkou a na miernej teplote ešte necháme mozzarellu trošku roztopiť. Potom ich dáme na taniere a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Tiez robime rozne obmeny a tato bohata verzia urcite pride na radu ked budeme ozaj poriadne hladni.
Aj tvoje recepty @Elixir tu su velmi reprezentativne a co je dolezite casto lahko zvladnutelne s dostupnymi surovinami a naviac aj chutove dobre.
@redenc Chybička se vloudila, mala som na mysli plytký. :)