Obložená bageta vo vajci
Autor receptu: elixir
Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bagetu nakrájame na cca 1,5 cm hrubé krajce. V miske zmiešame vajce s mliekom, oreganom, soľou a korením. Zmes vylejeme na široký plytký tanier, uložíme do nej krajce bagety, ktoré jeden krát otočíme - počkáme, kým sa všetka zmes vsiakne.
- Na panvici rozohrejeme maslo a opražíme v ňom krajce.
- Na nátierku zmixujeme vlašské orechy, umytú bazalku a olivový olej na pastu. Ochutíme čiernym korením a soľou.
- Nakladanú papriku pokrájame na drobno, mozzarellu na tenké plátky a z umytej, okvapkanej rukoly odstránime stonky.
- Zoberieme vždy po dva kusy opraženej bagety: jeden natrieme orechovo-bazalkovou pastou, obložíme mozzarellou, kúskami papriky a rukolou, potom obložíme druhým krajcom.
- Keď takto obložíme krajce, vložíme ich späť do panvice, zakryjeme pokrievkou a na miernej teplote ešte necháme mozzarellu trošku roztopiť. Potom ich dáme na taniere a podávame.