Grilážky
Oblátky plnené grilážou
Autor receptu: helena10
Dojedli sa tento týždeň. Slovenské nepečené cukrovinky, ktoré sú vhodné na akýkoľvek sviatočný stôl. Každá domácnosť má svoj obľúbený recept.
Postup
- Všetky suroviny si pripravím skôr, aby mali rovnakú izbovú teplotu.
V hrnci s nepriľnavým dnom na miernom ohni z kryštálového cukru spravím karamel. Po častiach do karamelu primiešavam Heru a maslo. Za stáleho miešania vlejem do zmesi Salko a keď zovrie a spojí sa, primiešam mleté orechy. Zmes odstavím a trochu nechám vychladnúť. Tak, aby sa mi griláž dobre natierala na oblátky.
- Z tejto dávky griláže natieram 2 razy po 3 vrstvy medzi 4 ks oplátok – spotrebujem všetkých 8 ks oplátok.
- Natreté tortové oplátky uložím na veľký plech a zaťažím knihami, najlepšie cez noc.
- Ďalší deň krájam zúbkovým nožom na tvary podľa vlastného vkusu.
Grilážky pofrkám čokoládovou polevou.