Grilážky

Oblátky plnené grilážou

Autor receptu: helena10

Dojedli sa tento týždeň. Slovenské nepečené cukrovinky, ktoré sú vhodné na akýkoľvek sviatočný stôl. Každá domácnosť má svoj obľúbený recept.

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravím skôr, aby mali rovnakú izbovú teplotu. V hrnci s nepriľnavým dnom na miernom ohni z kryštálového cukru spravím karamel. Po častiach do karamelu primiešavam Heru a maslo. Za stáleho miešania vlejem do zmesi Salko a keď zovrie a spojí sa, primiešam mleté orechy. Zmes odstavím a trochu nechám vychladnúť. Tak, aby sa mi griláž dobre natierala na oblátky.
  2. Z tejto dávky griláže natieram 2 razy po 3 vrstvy medzi 4 ks oplátok – spotrebujem všetkých 8 ks oplátok.
  3. Natreté tortové oplátky uložím na veľký plech a zaťažím knihami, najlepšie cez noc.
  4. Ďalší deň krájam zúbkovým nožom na tvary podľa vlastného vkusu. Grilážky pofrkám čokoládovou polevou.