Obed z krkovičky (fotorecept)

Autor receptu: finczi

Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky. Podarilo sa mi kúpiť pekný kúsok aj s kosťou, ktorú som si po oddelení zamrazila, bude do nejakej polievky. Možno aj Vám narobím chúťky...

2-4
porcie
20 minút
príprava
30+60 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si 4 plátky umytej krkovičky, ktoré som posolila, okorenila a uložila na tanier. Potom som si pokrájala zeleninu na kolieska, zeler na kocky, cibuľu na hrubšie kolieska. Zeleninu treba mierne posoliť. Cibuľu som nesolila.
  2. Obrázky z nakrájanej zeleniny a cibule netreba, že...? Pripravila som si pekáčik, dno som vymastila 1 PL masti, nakládla som vrstvu cibule, dala som pláty mäsa, na mäso som dala vrstvu zeleniny so zvyškom cibule, ktorá mi nevošla na dno. Na povrch som dala kúsky z 2. PL masti a lístky rozmarínu. S ním som zaobchádzala opatrne, lebo som ho použila dnes prvý krát.
  3. Podliala som asi 1,2 dcl vody, prikryla som pekáčik alobalom a vložila som ho do vyhriatej rúry na spodnú koľajničku na asi 220 stupňov /preto asi, lebo mám plynovú rúru, stupeň 5 na meradle v okienku/. Dusila som pol hodiny, potom som alobal odkryla, všetko som poliala šťavou z výpeku a vložila som späť na ďalšiu /zhruba/ hodinu. Počas pečenia som poliatie výpekom 2x zopakovala.
  4. Podávala som s tarhoňou.Vy sa sami rozhodnete pre prílohu, aká Vám vyhovuje. Vôňa bola dráždivá pre vôňu zeleniny, šťava bola veľmi chutná. Myslím, že si pochutnáte, ja som si dala dupľu. Spríjemnila som si deň dovolenky, prajem dobrú chuť!