Foto: izabella929
Včera som upiekla tento skvelý zákusok..veľa orieškov, veľa čokolády...čo dodať, stačí ochutnať a fajn kafíčko a môže byť vonku aj škaredo...deň je hneď krajší...recept Zobraziť celý popisVčera som upiekla tento skvelý zákusok..veľa orieškov, veľa čokolády...čo dodať, stačí ochutnať a fajn kafíčko a môže byť vonku aj škaredo...deň je hneď krajší...recept mi poslala moja priateľka z Rumunska..nevidela som obrázok, robila som len podľa receptu..
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
350 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
8 PL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
125 g |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
250 ml |
|
3 |
|
200 g |
|
200 g |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Rozdelila som vajíčka...do bielkov som pridala 175g. práškového cukru/polovicu z celej dávky/ a polovicu vody, teda 4 lyžice vody, štipku soli a vymiešala som tvrdý sneh..
-
2
k žltkom som pridala 175g. cukru a 4 lyžice vody a vymiešala na penu...
-
3
do múky som pridala na špic noža prášok do pečiva a zmiešala....striedavo po lyžičkách som pridávala do žltkovej hmoty múku,mleté orechy a sneh z bielkov a veľmi opatrne vmiešavala...
-
4
plech som vystlala peč. papierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 170st a piekol sa 20min. neviem, prečo sa takto popraskal korpus, ale inak bol v strede celý, len povrch vyzeral takto...musím dodať, že piškóta je veľmi jemná, ľahučká...že by tie oriešky na hrubo...?
-
5
po vychladnutí som rozrezala korpus na 3 časti...inak, krájať sa dalo fajn...korpus sa neropadal...bol v celosti..
-
6
a pripravila som si krém..: do mlieka som pridala3 žĺtky, vanilkový cukor,práškový cukor a škrob...vymiešala a dala hustnúť nad paru.. krém som miešala, pokiaľ nebol úplne hustý...dala som ho chladiť a občas premiešala...ešte do vlažného som vmiešala maslo..
-
7
do vychladnutej kaše som potom vmiešala 200g. roztopenej čokolády a všetko mixérom vymiešala do peny..
-
8
hotový krém som dala do chladničky..
-
9
a naplnila som pokrájané časti a nechala som si aj na vrch zákusku...
-
10
vrch som ozdobila štiepanými orieškami..dala na noc do chladničky...krásne stuhla čokoláda a pokrájala som som ich na rezy..
-
11
zákusok je veľmi chutný, oriešky s čokoládou je skvelá kombinácia ku kávičke...prajem dobrú chhuť..
- 12
Pozn. ja som použila do cesta sódu bikarbonu tak, ako to bolo uvedené v pôvodnom recepte...mne sa nezdá, že tá sóda tam patrí, lebo sa mi troška zvráskavelo cesto pri pečení...nič sa mu celkove nestalo, drží spolu, ale nepáči sa mi to vráskavenie...preto som opravila recept a prosím použite radšej prášok do pečiva...veľmi by ma mrzelo, keby ste pri pečení mali problémy..ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE...
- 12
@silvia68 , súhlasím s tebou...boli to moje začiatky v pečení a recept som našla niekde na nete...dnes by som takú gebuzinu iste neupiekla..nech sa ti darí..)