Novoročné rezne (fotorecept)
Autor receptu: papkoska
Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté. Na Nový rok sa nesmie jesť ani hydina, ani ryby, aby
nám neuletelo alebo neodplávalo šťastie. Preto sú bravčové rezne v prvý deň nového roka
tradične na našom stole.
6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Rezne si deň vopred naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a v miske zalejeme olejom. Takto napácované ich uložíme do chladničky.
- Na druhý deň si pripravíme zmes na obaľovanie. Rozšľahané vajíčka osolíme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a strúhaný syr.
- Rezeň najskôr obalíme v hladkej múke...
- ... potom vo vajíčkovo-smotanovo-syrovej zmesi...
- ... a nakoniec v strúhanke.
- Vyprážeme na rozohriatom oleji, alebo bravčovej masti alebo Cere, ako má kto rád. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Podávame, ako inak, so zemiakovým šalátom alebo rôzne upravenými zemiakmi. Dobrú chuť a šťastný nový rok! Na zdravie!