Slané pečivo
Slané pečivo

Nivové slané pečivo fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 22. apríla 2022

Ak má niekto rád slané, vrelo odporúčam. Neuschne, vydrží, samozrejme ak ho nezjete. Je dobré k vínku alebo len tak večer k televízoru chrumkať.

80 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

240 g
400 g
2 ČL
200 g
2 ks
6 PL




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Nivové slané pečivo  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, nivy a prášku do pečiva si vypracujeme drobivú zmes, do ktorej pridáme žĺtky a šľahačkovú smotanu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť 1 hodinu na chladnom mieste.

    Nivové slané pečivo  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine si cesto rozdelíme na polovicu.

    Nivové slané pečivo  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každé cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Krájame asi 3x3 cm štvorce ale môžete aj väčšie alebo kolieska, záleží na Vás. Poukladáme na plech na papier na pečenie.

    Nivové slané pečivo  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielky si trochu prešľaháme, potrieme a posypeme, v mojom prípade sezamom. A ešte odporúčam ak máte čierny sezam, ten je najlepší. Síce na obrázku je biely ale už dávam len čierny. Pečieme 20 minút na 170 °C.

    Nivové slané pečivo  (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Tyjo, to musí být velká dobrota! Já bych chrumkala až bych plakala. Měla jsi pěkně uzrálou nivu, těsto má super pistáciovou barvičku. Pěkný receptík, šikovné ruky! Letí pozdravení a díky za sdílení!
sonulienka
@haji srdečne ďakujem a tiež pozdravujem, na 100% som verila, že mi pridáš komentárik ostávaš verná. Ešte raz srdečná vďaka a pozdravujem.
1x haji
evanaaa
Takéto slané chrumkanie sa zíde hocikedy, aj na slávnostné príležitosti, alebo len tak, ako píšeš, @sonulienka. ja k TV alebo pri knihe....a ešte sa pýtam, tú Nivu treba nastrúhať, alebo len nejako rozmačkať?
sonulienka
@evanaaa ďakujem za upozornenie - nivu treba postrúhať na malých slzičkách a hlavné je fakt, že vydržia nemusíš ich ani odkladať a zakrývať niečom. Naschvál som ich nezakrývala zo pár a nechávala asi 4 dni na skúšku a boli výborné. A ako som písala najlepšie sú posypané s čiernym sezamom. Pozdravujem.
kimlo
To musí byť parádne, len tak k vínu alebo pivu...
sonulienka
@kimlo (25.4.2022 11:30)

presne ako píšeš je to k vínku alebo pivku ako stvorené, nejdeš to prestať jesť keď sa popíja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia