Nivové slané pečivo fotorecept
Foto: sonulienka
Ak má niekto rád slané, vrelo odporúčam. Neuschne, vydrží, samozrejme ak ho nezjete. Je dobré k vínku alebo len tak večer k televízoru chrumkať.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Z múky, masla, nivy a prášku do pečiva si vypracujeme drobivú zmes, do ktorej pridáme žĺtky a šľahačkovú smotanu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť 1 hodinu na chladnom mieste.
-
3
Po hodine si cesto rozdelíme na polovicu.
-
4
Každé cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Krájame asi 3x3 cm štvorce ale môžete aj väčšie alebo kolieska, záleží na Vás. Poukladáme na plech na papier na pečenie.
-
5
Bielky si trochu prešľaháme, potrieme a posypeme, v mojom prípade sezamom. A ešte odporúčam ak máte čierny sezam, ten je najlepší. Síce na obrázku je biely ale už dávam len čierny. Pečieme 20 minút na 170 °C.
Jsi sluníčko! Ještě pochválím obrus aj srdiečkovú misku, krásné foto chrumkavého pokušení!
ďakujem a pozdravujem.
Srddečne ďakujem, vyskúšaj sú fakt výborné. Pozdravujem.
Áno sú výborné a hlavne ak sa nezjedia vydržia nestvrdnú.
presne ako píšeš je to k vínku alebo pivku ako stvorené, nejdeš to prestať jesť keď sa popíja.