Slané pečivo
Nivové slané pečivo (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ak má niekto rád slané, vrelo odporúčam. Neuschne, vydrží, samozrejme ak ho nezjete. Je dobré k vínku alebo len tak
večer k televízoru chrumkať.
80 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Z múky, masla, nivy a prášku do pečiva si vypracujeme drobivú zmes, do ktorej pridáme žĺtky a šľahačkovú smotanu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočinúť 1 hodinu na chladnom mieste.
- Po hodine si cesto rozdelíme na polovicu.
- Každé cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Krájame asi 3x3 cm štvorce ale môžete aj väčšie alebo kolieska, záleží na Vás. Poukladáme na plech na papier na pečenie.
- Bielky si trochu prešľaháme, potrieme a posypeme, v mojom prípade sezamom. A ešte odporúčam ak máte čierny sezam, ten je najlepší. Síce na obrázku je biely ale už dávam len čierny. Pečieme 20 minút
na 170 °C.