Niečo ako empanadas

Autor receptu: cucu

3-4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až dokým cesto nebude hladké. Necháme ho hodinu odpočívať prikryté utierkou.
  2. Na olivovom oleji si pražíme paradajky kým nezblednú a pridáme jalapenos pokrájané nadrobno a taktiež papriky pokrájané na malé kocočky, cesnak a trošku citrónovej šťavy. Varíme pokiaľ paradajky úplne nezmeknú a nerozpadnú sa. Tesne pred koncom pridáme mexické korenie.
  3. Cesto si rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme pomocou pohára. Ja som používala 0,5litrák, d stredu si dáme plnku a lepíme ako pirohy. Spojené časti pritláčame vidličkou. Naplnené empanadas smažíme na rozpálenom oleji. (ak sa vám podarilo hrubšie cesto radím rozpáliť oheň na miernom plameni a smažiť dlhšie aby sa upieklo aj z vnútra). Dobrú chuť! :-)