Niečo ako empanadas
Autor receptu: cucu
3-4 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až dokým cesto nebude hladké. Necháme ho hodinu odpočívať prikryté utierkou.
- Na olivovom oleji si pražíme paradajky kým nezblednú a pridáme jalapenos pokrájané nadrobno a taktiež papriky pokrájané na malé kocočky, cesnak a trošku citrónovej šťavy. Varíme pokiaľ paradajky úplne nezmeknú a nerozpadnú sa. Tesne pred koncom pridáme mexické korenie.
- Cesto si rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme pomocou pohára. Ja som používala 0,5litrák, d stredu si dáme plnku a lepíme ako pirohy. Spojené časti pritláčame vidličkou. Naplnené empanadas smažíme na rozpálenom oleji. (ak sa vám podarilo hrubšie cesto radím rozpáliť oheň na miernom plameni a smažiť dlhšie aby sa upieklo aj z vnútra). Dobrú chuť! :-)
|