Netradičný zemiakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi :-)
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté zemiaky uvaríme v šupke (zakrývam, fotila som pred zakrytím, nech vidno zemiačiky :-) ).
- Stopkatý zeler očistíme, rozoberieme na "paličky".
- Pokrájame asi na 0,5cm kúsky.
- Dáme pariť asi na 5min (zakryté :-) ). Necháme vychladnúť.
- Uvarené zemiaky zlejeme z vody, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame (ja ich krájam na plátky cez krájač na varené vajíčka a prekrojím ich ešte napoly :-) ).
- Pažítku nakrájame.
- Nachystáme si oregano :-)
- Na olivovom oleji speníme nakrájanú pažítku, pridáme oregano a zemiaky. Osolíme.
- Premiešame.
- V mise premiešame ochutené zemiaky, stopkatý zeler.
- V troške vody zmiešame biely balsamico ocot, prípadne trošku práškového cukru. A premiešame so zeleninou.
- Medzi prstami pomrvíme na šalát syr balkánskeho typu a premiešame.
- ... :-)
- Bonus: pstruh :-) Pstruha som posolila zvonka aj zvnútra. Položila na olejom potretý alobal. Dovnútra vložila stonku čerstvej bazalky, štvrtku citróna a plátok masla. Zvonku posypala mletou rascou. Obložila lupeňmi červenej cibule a polovičkami cherry paradajok, ktoré som predtým premiešala zľahka s olejom a bylinkovou soľou.
- ...
- Na vrch plátky masla a zabaliť alobalom a dať piecť :-)
- :-)
- Spolu nevšedné, zaujímavé :-)