Netradičný zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi :-)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme v šupke (zakrývam, fotila som pred zakrytím, nech vidno zemiačiky :-) ).
  2. Stopkatý zeler očistíme, rozoberieme na "paličky".
  3. Pokrájame asi na 0,5cm kúsky.
  4. Dáme pariť asi na 5min (zakryté :-) ). Necháme vychladnúť.
  5. Uvarené zemiaky zlejeme z vody, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame (ja ich krájam na plátky cez krájač na varené vajíčka a prekrojím ich ešte napoly :-) ).
  6. Pažítku nakrájame.
  7. Nachystáme si oregano :-)
  8. Na olivovom oleji speníme nakrájanú pažítku, pridáme oregano a zemiaky. Osolíme.
  9. Premiešame.
  10. V mise premiešame ochutené zemiaky, stopkatý zeler.
  11. V troške vody zmiešame biely balsamico ocot, prípadne trošku práškového cukru. A premiešame so zeleninou.
  12. Medzi prstami pomrvíme na šalát syr balkánskeho typu a premiešame.
  13. ... :-)
  14. Bonus: pstruh :-) Pstruha som posolila zvonka aj zvnútra. Položila na olejom potretý alobal. Dovnútra vložila stonku čerstvej bazalky, štvrtku citróna a plátok masla. Zvonku posypala mletou rascou. Obložila lupeňmi červenej cibule a polovičkami cherry paradajok, ktoré som predtým premiešala zľahka s olejom a bylinkovou soľou.
  15. ...
  16. Na vrch plátky masla a zabaliť alobalom a dať piecť :-)
  17. :-)
  18. Spolu nevšedné, zaujímavé :-)