Netradičné jemné zemiakové placky

Autor receptu: dada777

Ponúkam vám recept na zemiakové placky pripravené netradične. Sú veľmi chutné a môžu sa podávať samostatne, ako príloha k dusenej alebo grilovanej zelenine, či príloha k mäsu. Ak ich pripravujete pre bezmliečnu diétu, tak pridajte rastlinné mlieko a pre ostatných môže byť kravské mlieko. Vyskúšajte...

15 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a vcelku len predvaríme. Napoly uvarené zemiaky scedíme a vychladnuté ich nahrubo nastrúhame.
  2. Rozšľaháme vajcia, mlieko a múku a vlejeme k nastrúhaným zemiakom. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre vymiešame.
  3. Tvarujeme placky a opečieme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán. Dobrú chuť!