Vanilkový cheesecake

Nepečený vanilkový cheesecake s malinami

Autor receptu: redakcia

Nepečený zákusok, ktorý si môžu trúfnuť pripraviť aj začiatočníci.

12
porcií
60 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo, dobre spracujeme. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a kým pripravíme malinové pyré a krém, vložíme do chladničky.
  2. Malinové pyré (coulis): Maliny s dvoma lyžicami cukru rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
  3. Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V ďalšej miske vymiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.
  4. Krém vylejeme na vychladený sušienkový korpus, na vrch navrstvíme malinové coulis. Vložíme na noc do chladničky.
  5. Na druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme ovocím.