Vanilkový cheesecake
Nepečený vanilkový cheesecake s malinami
Autor receptu: redakcia
Nepečený zákusok, ktorý si môžu trúfnuť pripraviť aj začiatočníci.
12 porcií |
60 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo, dobre spracujeme. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a kým pripravíme malinové pyré a krém, vložíme do chladničky.
- Malinové pyré (coulis): Maliny s dvoma lyžicami cukru rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.
- Krém: Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V ďalšej miske vymiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Jemne zapracujeme vyšľahanú šľahačku.
- Krém vylejeme na vychladený sušienkový korpus, na vrch navrstvíme malinové coulis. Vložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň tortu vyberieme z formy a zdobíme ovocím.