Nepečený Raffaello cheesecake ako pravé Raffaello
Foto: frommykitchendotcom
Fantasticky krémový a chutí naozaj úžasne. Kto neochutná, neuverí :)
príprava
Suroviny
200 g |
|
50 g mleté |
|
125 g |
|
5-6 PL |
|
350 ml |
|
1 bal. |
|
400 g (Lučina, Philadelphia...) |
|
120 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Ganache: | |
150 g |
|
75 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Zomleté maslové sušienky zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Pridáme mlieko. Dostaneme mäkšiu zmes, s ktorou sa dobre pracuje. Natlačíme ju rukami na dno formy. Takto pripravený korpus dáme do chladu kým si pripravíme krém.
- 2
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Mixérom vymiešame krémový syr s práškovým cukrom. K tomu dodáme roztopenú čokoládu a ešte chvíľu miešame. Nasypeme kokos a mandľové lupienky a lyžicou zamiešame. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu so Smetafixom. Následne ju opatrne vmiešame do syrovej zmesi. Krém nanesieme na vychladený korpus a vrátime do chladničky.
- 3
Ganache: Smotanu zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme bielu čokoládu. Hotovú ganache rovnomerne vylejeme na cheesecake a necháme na pár hodín stuhnúť.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež kokosový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu