Nepečené (raw) BOUNTY fotorecept

rawery - fotkarawery, 12. januára 2016
Nepečené (raw) BOUNTY (fotorecept)
Foto: rawery

Kokos je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencií. Mám rada mladý kokos, kokosovú vodu, kokosové mlieko, strúhaný kokos, dokonca na dekorácie využijem aj kokosový “obal”. Ideálne. Preto sa mi svojho času zdalo úplne prirodzené premýšľať o tom, ako vytvoriť zdravú repliku známej čokoládovo-kokosovej tyčinky. Nakoniec to nebolo ani také ťažké a myslím, že z môjho premýšľania vznikla dosť zaujímavá napodobenina.

12-16
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
150 g
100 ml
150 ml
100 g
1 ks
0,2 dcl (koňak)
2 lyžice
250 g
150 ml
1 lyžica
50 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus (pre tortovú formu s priemerom 24cm)
    200g mandlí
    100g strúhaného kokosu
    150g sušených datlí (ideálne nechať ich namočené aspoň hodinku)
    Ingrediencie spolu vymiešame v kuchynskom robote, prípadne v silnom vysokootáčkovom blenderi tak, aby nám vznikla jednoliata lepkavá hmota. Touto hmotou vystelieme dno tortového korpusu, ktorý sme si predtým vystlali papierom na pečenie, aby sa nám torta ľahšie oddeľovala pri servírovaní.

    Nepečené (raw) BOUNTY (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kokosová plnka
    1dcl panenského kokosového oleja
    1,5dcl kokosového mlieka
    100g kešu orechov (namočených cez noc a scedených od vody)
    1 vanilkový lusk
    0,2dcl kvalitného rumu ^^
    2lyžice medu (prečo je med moje najobľúbenejšie sladidlo sa môžete dočítať tu, ale ak sme vás nepresvedčili, pokojne použite sladidlo, aké máte radi Vy :)
    250g strúhaného kokosu
    Vo vysokootáčkovom blender rozmixujeme kokosový olej, kokosové mlieko, rum, med, vanilku a kešu orechy. Po vymixovaní na hladkú hmotu začneme prisypávať kokos. Vzniknutú zmes “nalejeme” na korpus a dáme na chvíľu zachladiť do chladničky.

    Nepečené (raw) BOUNTY (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čokoláda
    1,5dcl kokosového oleja
    1lyžica medu (alebo iného sladidla)
    50g kešu orechov
    40g kvalitného kakaa
    Uvedené ingrediencie spolu zmixujeme. Čokoláda, ktorá vznikne by mala byť relatívne tekutá, ale intenzívne kakaová, až horká. V prípade, že by sa vám nepozdávala konzistencia čokolády, pridajte trochu banánu.
    Čokoládu nalejeme na kokosovú vrstvu a celú tortičku ozdobíme podľa vlastného vkusu, ja mám na BOUNTY torte najradšej kokosové lupienky.
    Dáme chladiť do chladničky a po niekoľkých hodinách si môžeme tortu vychutnávať :)

    Nepečené (raw) BOUNTY (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: