Foto: lulyna
Úžasná tvarohová torta so želatínou a ovocím. Vhodná na každú príležitosť.
porcií
príprava
Suroviny
400 ml |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
200 ml |
|
500 g |
|
2 ks celé |
|
180 g |
|
1 balík |
|
podľa vlastného výberu |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu. Ja ju robím v mlieku, pretože , keď som robila vo vode, tak sa mi torta zdala mokvavejšia. Na balíčku píšu rozmiešať v 500 ml , ale ja robím v 400 ml ( aj tým je potom dostatočne stuhnutá).
-
2
Do mixéra si dáme polovicu z ingrediencií t.j. 1 vajce, 1/2 bal. vanil. cukru, 1/2 pohára práš. cukru, 1 tvaroh, 90 g masla a zalejeme 200 ml mlieka so želatínou, vymixujeme do hladkej hmoty. Prelejeme si do nádoby (odmerky, hrnca...) Pripravíme druhú polovicu hmoty vymixovaním surovín, do ktorej ešte pridáme kakao - ľubovolné množstvo, podľa chuti a sýtosti. Ja dávam 3 PL.
-
3
Pripravíme si tortovú formu, do ktorej vysypeme piškóty. Otvoríme aj kompót a dáme si ho odkvapkať. Ja dávam najčastejšie mandarinkový (malý, celý) a ešte aj malinový, černicový, prípadne jahodový, ten ale už nedávam celý , ale asi tak polovicu. V podstate je to na každom, ako sa rozhodne. Odkvapkanou šťavou pokropíme piškóty ( môžme pridať aj trochu rumu).
-
4
potom nalejeme časť bielej a kakaovej hmoty, dáme vrstvu ovocia, znova prelejeme obidvomi hmotami, znova ovocie a navrch už len zakryjeme poslednou časťou hmoty.
-
5
Konečná úprava.
-
6
Povrch môžeme ešte dozdobiť čokoládovým topingom, alebo granko sirupom. Potom na niekoľko hodín uložíme do chladničky a papáme. Dobrú chuť.
byt kremovy nie hrudkovity, ten sa dobre nerozmixuje. Torticka je
velmi pekne urobena, oplati sa vyskusat.