Nepečená tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: lulyna

Úžasná tvarohová torta so želatínou a ovocím. Vhodná na každú príležitosť.

10-12
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu. Ja ju robím v mlieku, pretože , keď som robila vo vode, tak sa mi torta zdala mokvavejšia. Na balíčku píšu rozmiešať v 500 ml , ale ja robím v 400 ml ( aj tým je potom dostatočne stuhnutá).
  2. Do mixéra si dáme polovicu z ingrediencií t.j. 1 vajce, 1/2 bal. vanil. cukru, 1/2 pohára práš. cukru, 1 tvaroh, 90 g masla a zalejeme 200 ml mlieka so želatínou, vymixujeme do hladkej hmoty. Prelejeme si do nádoby (odmerky, hrnca...) Pripravíme druhú polovicu hmoty vymixovaním surovín, do ktorej ešte pridáme kakao - ľubovolné množstvo, podľa chuti a sýtosti. Ja dávam 3 PL.
  3. Pripravíme si tortovú formu, do ktorej vysypeme piškóty. Otvoríme aj kompót a dáme si ho odkvapkať. Ja dávam najčastejšie mandarinkový (malý, celý) a ešte aj malinový, černicový, prípadne jahodový, ten ale už nedávam celý , ale asi tak polovicu. V podstate je to na každom, ako sa rozhodne. Odkvapkanou šťavou pokropíme piškóty ( môžme pridať aj trochu rumu).
  4. potom nalejeme časť bielej a kakaovej hmoty, dáme vrstvu ovocia, znova prelejeme obidvomi hmotami, znova ovocie a navrch už len zakryjeme poslednou časťou hmoty.
  5. Konečná úprava.
  6. Povrch môžeme ešte dozdobiť čokoládovým topingom, alebo granko sirupom. Potom na niekoľko hodín uložíme do chladničky a papáme. Dobrú chuť.