Suroviny
| Korpus: | |
| 220 g detské |
|
| 100 g rozpustené |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 370 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 6 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Na želé: | |
| 2 konzervy |
|
| 5 ČL |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Budeme potrebovať 22 cm tortovú formu
- 2
Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.
- 3
Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.
- 4
Po uplynutí tohto času mandarinky umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu