NEoriginál šomloi halušky z piškót fotorecept
Foto: afataga
Kedysi som asi originál jedla v Budapešti, našla som na nete kopu rcp., samozrejme každý iný, tak som si postupom času vytvorila túto jednoduchú Zobraziť celý popisKedysi som asi originál jedla v Budapešti, našla som na nete kopu rcp., samozrejme každý iný, tak som si postupom času vytvorila túto jednoduchú a chutnú verziu pre lenivcov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
1/2 šálky posekané |
|
1/2 šálky (namočené v ume) |
|
1 liter |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
2 KL |
|
200 ml |
|
roztopená (musí byť) |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukrov a Zlatého klasu som uvarila riedky puding a nechala trochu vychladnúť, občas som pomiešala. Ja dávam len 2 PL cukru. Do misy som nasypala asi 1/3 z oboch piškót, posypala orechami, hrozienkami namočenými v ume, ja som teraz mala brusnice, pokvapkala hojne umom.
-
2
Na to som naliala 1/3 pudingu.
-
3
No a zas som zopakovala celý proces, zas piškóty až po puding a potom celé ešte raz, posledná vrstva je puding.
-
4
Celé som zakryla fóliou a dala do chladničky do druhého dňa. Pri podávaní by sa mali z masy tvoriť dvoma lyžicami halušky, ale mne to nejde :-). Ozdobiť by sa to malo šľahačkou a roztopenou čokoládou, ale nám to viac chutí bez šľahačky.
Toto ťa presne vystihuje, ty gazdiná, riadne amatérska práca. Ale nevadí, snáď sa zastavia kamošky a pochvália, aby sa im nabudúce dostalo zadosťučinenia.
A aby si mal o čom písať, tak rcpt sa mi aj pozdáva, lebo "originál" mi veľmi "dole krkom" nešiel :-)
Prajem Ti pekný deň.
A prvá z nich sa ozvala, dlho to netrvalo...
*****
záleží ale na počasí..
prší-sa zaobídem
bude slniečko-určite na megaporciu prídem..
som lenivšia ako ty..
mne sa nič robiť nechce
no natlačiť sa ku kamoške..
jo..to mi"jede lechce.."
dakujem, mne zas original chutil, ale to vies, kazda restika ma ten svoj original a toho tvora si nevsimaj
no tak to ma ani v pate nenapadlo :-), ani som o takom nepocula, ale ved preco neskusit, dakujem
tak si urob zo 1/4 davky, pomery nemusis dodrzat presne
dakujem, no mozes ty natahovat co len chces a kolko chces, to som robila asi pred mesiacom, takze lyzica ti zostane prazdna :-)
som zvedava, ak skusis, co povies, dakujem
dakujem, mudro hovoris, ale to je u teba zvykom vzdy
dakujem :-)
dakujem, budem rada, ak skusis a potom das vediet
spravne, presne tak to je
:-))) uz nie su, ale urobila by som kvoli tebe, to mi ver, dakujem
Aj ked to nie je orginal recept, vyzera dobre. Iba jedna vec mi nie je jasna a to su
tmave piskoty. To su orginal cokoladove alebo su v niecom namocene. Ja mam moznost kupit piskoty iba dlhe v talianskom obchode. Skusim improvizovat...
@Staflik
Vazeny Mr.Staflik skutocne vies iba robit zle? Co keby si skusil upiect nieco orginalne a ukazat, co vies okrem ktirizovania.
youtu.be/LJn_9NfgDXM...
@roti som rada, ze si sa pobavil, len pre tvoju informaciu ja som rcp nezaradila do tagu Madarska kuchyna, urobila to redakcia, ale kedze si to nemohol vediet, odpustam ti
@cesminaz ano mas pravdu
@lenuckaaa hlavne, ze mi veris :-)
Tag Maďarská kuchyňa sme vymazali.
dakujem
@siisa no ty si aka odvazna :-))), s ovocim som neskusala, nemalo by tam byt, ale ved skus, zrejme to bude dobre, aj ked ine
@hubata :-))), ale na to leto sa tesim aj ja
@zinnajdha ak skusis, daj potom vediet
@ywett tak urob, inej pomoci niet :-)
Nakoniec nikde netvrdis, ze takto vyzeraju tie prave, tak nevidim problem.
presne, kto chcel, pochopil
ake su tie prave? ja som jedla v Pesti a raz v nich bol aj nejaky lekvar, mam dojem, ze tych originalov je akosi vela :-)
pravda, aj "tie prave" sa lisia, ale v zasade som mala na mysli verziu s klasicky pecenym cestom
viem, ako si to myslela, robila som aj take a pravdupovediac, zasadny rozdiel v chuti som nepostrehla
a rozdiel je naozaj veľký ...ale keď Vám chutilo je dobre....
ved aj preto som ich nazvala tak, ako som ich nazvala, ak niekto chce, skusi, ak nie, tak nie, to je cele, jedla som 2x vraj original v Madarsku, kazde boli aj tak ine, aj ja som uz robila z cesta, toto je rychla napodobenina
dakujem, tak nech chuti
Dakujem za skvelu spravu, tesi ma, ze ste si pochutnali