Šomloi halušky
Šomloi halušky

NEoriginál šomloi halušky z piškót fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. apríla 2017
NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept)
Foto: afataga

Kedysi som asi originál jedla v Budapešti, našla som na nete kopu rcp., samozrejme každý iný, tak som si postupom času vytvorila túto jednoduchú Zobraziť celý popisKedysi som asi originál jedla v Budapešti, našla som na nete kopu rcp., samozrejme každý iný, tak som si postupom času vytvorila túto jednoduchú a chutnú verziu pre lenivcov.

8
porcií
15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
1/2 šálky posekané
1/2 šálky (namočené v ume)
1 liter
1 ks
2-3 PL
2 KL
200 ml
 roztopená (musí byť)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukrov a Zlatého klasu som uvarila riedky puding a nechala trochu vychladnúť, občas som pomiešala. Ja dávam len 2 PL cukru. Do misy som nasypala asi 1/3 z oboch piškót, posypala orechami, hrozienkami namočenými v ume, ja som teraz mala brusnice, pokvapkala hojne umom.

    NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to som naliala 1/3 pudingu.

    NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a zas som zopakovala celý proces, zas piškóty až po puding a potom celé ešte raz, posledná vrstva je puding.

    NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celé som zakryla fóliou a dala do chladničky do druhého dňa. Pri podávaní by sa mali z masy tvoriť dvoma lyžicami halušky, ale mne to nejde :-). Ozdobiť by sa to malo šľahačkou a roztopenou čokoládou, ale nám to viac chutí bez šľahačky.

    NEoriginál šomloi halušky z piškót (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

terinka55
@Staflik (3.4.2017 15:58), veď už "zakop vojnovú sekeru" a skús sa pozrieť na svet aj inou "optikou". Čo si taký "ukrivdený", veď život je o inom, či sa Ti recept páči alebo nie...
A aby si mal o čom písať, tak rcpt sa mi aj pozdáva, lebo "originál" mi veľmi "dole krkom" nešiel :-)
Prajem Ti pekný deň.

haji
Recept se mi líbí. Pokud jde o vykrajování, když je nejhůř, dá se jen ukrajovat. Sladké miluji a někdy tvoji neo verzi šomloi vyzkouším. Teď jenom natáhnu dlouhou ruku se lžící tvým směrem, Afi! Mávám!
ariela6
super na toto som čakala mam orginal recept ale som tiež žienka domaca čo si rada zjednoduši robotu a tato napodobnina sa mi pači .
mitzy
Vyskúšam takto aj ja. Lenivé recepty sú super pre nelenivé gazdinky tráviace rady čas vonku, nie len medzi hrncami ;) Veľmi pekné fotky. Svieže.
jack
No ja si myslím,že na leto je ako stvorený:-).Predsa sme radšej von ako v kuchyni.Páči sa mi.
radost
prvá virtuálna kamoška sa hlási..
záleží ale na počasí..
prší-sa zaobídem
bude slniečko-určite na megaporciu prídem..
som lenivšia ako ty..
mne sa nič robiť nechce
no natlačiť sa ku kamoške..
jo..to mi"jede lechce.."
afataga
@Terinka55 (3.4.2017 16:11)

dakujem, mne zas original chutil, ale to vies, kazda restika ma ten svoj original a toho tvora si nevsimaj
afataga
@Luss44 (3.4.2017 16:29)

no tak to ma ani v pate nenapadlo :-), ani som o takom nepocula, ale ved preco neskusit, dakujem
afataga
@Haji (3.4.2017 17:04)

dakujem, no mozes ty natahovat co len chces a kolko chces, to som robila asi pred mesiacom, takze lyzica ti zostane prazdna :-)
katarina2511
@Afataga
Aj ked to nie je orginal recept, vyzera dobre. Iba jedna vec mi nie je jasna a to su
tmave piskoty. To su orginal cokoladove alebo su v niecom namocene. Ja mam moznost kupit piskoty iba dlhe v talianskom obchode. Skusim improvizovat...
@Staflik
Vazeny Mr.Staflik skutocne vies iba robit zle? Co keby si skusil upiect nieco orginalne a ukazat, co vies okrem ktirizovania.
afataga
@katarina2511 ano tu dostat aj kakaove piskoty, takze bud das iba obycajne, alebo si upecies obycajne piskotove cesto s kakaom a potom ho pokrajas na kocky
@roti som rada, ze si sa pobavil, len pre tvoju informaciu ja som rcp nezaradila do tagu Madarska kuchyna, urobila to redakcia, ale kedze si to nemohol vediet, odpustam ti
@cesminaz ano mas pravdu
@lenuckaaa hlavne, ze mi veris :-)
frezia
Somloi halusky som nikdy nejedla, ale toto sa mi velmi paci, aj to rada vyskusam.
siisa
Ja mám takéto rýchle dezerty veľmi rada. O chvíľu bude na záhrade ovocie a s týmto tvojim receptíkom to bude mňamka. A inak, tiež sa považujem za tvoju virtuálnu kamošku ;)
hubata
Takýto rýchly recept sa mi automaticky spája s letom, kedy je veľa ovocia a nikomu sa nechce zapnúť trúbu, aby sa pieklo cesto na pravé maďarské šomloi halušky a aj kuchárka. Nech žije leto a @Afataga !
afataga
@frezia dakujem, ak mas v dosahu madarsku restiku, doporucujem vyskusat, ja som ich jedla v Madarsku 2x no a samozrejme kazde boli ine, ale oboje vyborne
@siisa no ty si aka odvazna :-))), s ovocim som neskusala, nemalo by tam byt, ale ved skus, zrejme to bude dobre, aj ked ine
@hubata :-))), ale na to leto sa tesim aj ja
@zinnajdha ak skusis, daj potom vediet
ywett
Tak toto by bolo niečo pre mňa ;-)
luciak
Somloi zboznujem - tie originalne. Ale pravda je, ze je to aj dost babracka spravit tato piskotova verzia je urcite rychlejsia.
Nakoniec nikde netvrdis, ze takto vyzeraju tie prave, tak nevidim problem.
afataga
@Luciak (6.4.2017 16:33)

presne, kto chcel, pochopil
ake su tie prave? ja som jedla v Pesti a raz v nich bol aj nejaky lekvar, mam dojem, ze tych originalov je akosi vela :-)
luciak
@Afataga (6.4.2017 20:09)

pravda, aj "tie prave" sa lisia, ale v zasade som mala na mysli verziu s klasicky pecenym cestom
afataga
@Luciak (7.4.2017 09:46)

viem, ako si to myslela, robila som aj take a pravdupovediac, zasadny rozdiel v chuti som nepostrehla
majlus
Somlói galuska - v prevedení s piškótami je rovnaké ako tiramisu -také naše☺
a rozdiel je naozaj veľký ...ale keď Vám chutilo je dobre....
afataga
@Majlus (9.4.2017 09:18)

ved aj preto som ich nazvala tak, ako som ich nazvala, ak niekto chce, skusi, ak nie, tak nie, to je cele, jedla som 2x vraj original v Madarsku, kazde boli aj tak ine, aj ja som uz robila z cesta, toto je rychla napodobenina
1x galia
bogar
tak toto teda ukazkovo vyzera :D ... na tanieriku :D :D a presne komentovat ine vie ale nech sa pozrie na seba :-*
molihua
velmi ubohe,to uz si staci zaliat piskoty pudingom a zapit rumom. ja som sice amater ale somloi robim len original podla stareho receptu v povodnom zneni. nie je to az taka namaha. kazdopadne toto je smutne,moj nazor a mozte ma teraz zniest aj pod ciernu zem...do hadok sa nezapajam...
1x hadik
afataga
Je to tvoj nazor, ja ti ho neberiem, pokojne si zapijaj piskoty rumom, tak prajem dobru chut a na zdravie :-)
ewa1
Urobila som ich a sú fakt výborné, raz dva sa minuli, dakujem za recept Afataga !
afataga
@Ewa1 (14.7.2017 08:42)

Dakujem za skvelu spravu, tesi ma, ze ste si pochutnali
strucik
Zrovna gustiozne to teda nevyzera, takmer akoby to tam nakydalo male decko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia