Neapolské keksíky (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Maslo vyšlahame s cukrom,pridame mandle,vajce,kôru a štavu,premiešame a pridame hrozienka .
- Pridame muku a vypracujeme rukami cesto.
- Odložíme bokom,nie do chladu.
- Na tmavé cesto vyšlahame maslo s cukrom a vanilk.extraktom.
- V miske zmiešame muku,kakao,kávu a orechy.Pridame k maslovej hmote a vypracujeme cesto.
- Hotové..
- Cestá postupne natlačíme do vhodnej formy (tak aby sa potom dali vybrat ).Moja bola velka 20x20 cm.
- Cesta sa mi dali po buchnutí formou pekne vyklopit.Dáme na seba,na podložku (na ktorej to budete krajat) a odložíme na hodinu do chladničky.
- Cesto nakrajame na pásy 3 cm široke a tie potom na 1 cm kocky.
- Poukladame na plech a pečieme na 180 st asi 8-9 minut. Vyšli mi tri plné plechy.Koláčiky vydržia v krabici dva týždne.
|