Foto: tizian1cat
V sobotu sa stali dve veci: 1. som sa strieskala z korčúl rovno na ....zadnu časť tela, 2. som vykúpila v Terne regálik so Zobraziť celý popisV sobotu sa stali dve veci: 1. som sa strieskala z korčúl rovno na ....zadnu časť tela, 2. som vykúpila v Terne regálik so zelenou špargľou (hahaha). Keďže nemôžem sedieť, najviac mi to vyhovuje v kuchyni - v stoji, len malé krôčiky do strán. To je tak, keď si človek vyberá nevhodné športy k svojmu veku...:-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si špargľu v osolenej vode domäkka. Po niekoľkých minútak varenia si odrežeme hlavičky z niekoľkých špargieľ na dekoráciu.
-
2
Keď je už dosť mäkká (asi po 20minútach), zlejeme vodu, ktorú nevylejeme - je to vývorný zeleninový vývar.Dáme na sitko odkvapkať a vychladnúť.
-
3
Dáme do hlbšej misy, pridáme zvyšné suroviny okrem plátkov citróna a ponorným mixérom vymiečame na homogénnu krémovitú hmotu. Dáme do chladničky trochu stuhnúť. Ozdobíme plátkami citróna a hlavičkami špargle.
-
4
Servírujeme s teplým chlebíkom....
-
5
...ja som pridala na čerstvo uvarené horúce spätzle a posypala strúhanou goudou.
Diskusia k receptu