Nátierka z pohánky

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Pohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu, ako aj železo a rutín. Môže sa pripraviť ako príloha, použiť do kaší, polievok, rizota, nátierok, ale i do sladkých nákypov, lievancov či placiek.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme a necháme odkvapkať.
  2. K scedenej pohánke pridáme maslo, horčicu, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, nasekanú petržlenovú vňať a uhorku nakrájanú na malé kúsky. Všetko poriadne premiešame a dochutíme soľou.
  3. Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vášho výberu.