Nátierka z pohánky
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Pohánka je prirodzene bezlepková a doslova plná zdravia - obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu, ako aj
železo a rutín. Môže sa pripraviť ako príloha, použiť do kaší, polievok, rizota, nátierok, ale i do sladkých nákypov,
lievancov či placiek.
Postup
- Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme a necháme odkvapkať.
- K scedenej pohánke pridáme maslo, horčicu, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, nasekanú petržlenovú vňať a uhorku nakrájanú na malé kúsky. Všetko poriadne premiešame a dochutíme soľou.
- Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vášho výberu.