Syrová nátierka
Syrová nátierka

Nátierka z olomouckých syrčekov

executive chef Ján Duda a Peter Minárik
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 24. augusta 2017
Nátierka z olomouckých syrčekov
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

300 g
50 g
150 g
400 g (hrianky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odležané, pri izbovej teplote zohriate syrčeky vidličkou roztlačíme, pridáme maslo a spolu dobre premiešame. Ak zostanú kúsky syrčekov, môžeme ich rozmixovať ponorným mixérom.

  2. 2

    Ochutíme soľou, korením a pridáme najemno nasekanú cibuľu a premiešame. Necháme odležať na tmavom mieste, aby sa prepojili chute.

  3. 3

    Ak nátierku necháme odležať v chladničke, vyberieme ju aspoň 30 minút pred podávaním, pretože nátierka v chlade stuhne.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre