Foto: babkamt
Kým je husacia masť čerstvá , snažím sa ju čím skôr minúť. Preto som spravila túto pomazánku. Najprv som chcela robiť podľa Lenky Zobraziť celý popisKým je husacia masť čerstvá , snažím sa ju čím skôr minúť. Preto som spravila túto pomazánku. Najprv som chcela robiť podľa Lenky Košickej. No trochu som si jej recept upravila podľa seba. Hádam sa nebude hnevať.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečienky som umyla , odblanila a nakrájala.Očistila som 3 strúčiky cesnaku a cibuľu.
-
2
Cibuľu som nakrájala,cesnak pretlačila do masti. Trochu som to osmažila.Pridala trochu mletého čierneho korenia a mletú červenú papriku.
-
3
Potom som pridala pečienku.Chvíľočku som ju popražila , kým zmenila farbu. Asi tak 5 minút.
-
4
Potom som ju dala schladiť. Stuhnutú som ju ponorným mixérom rozmixovala a osolila.Prvá pečienka sa rýchlo zjedla. Aj z tejto dávky som dala polovicu synovi.
@hubata , nie je. Masť bola horúca a pečienku som nakrájala na slížiky , keďže nám lepšie chutí pomletá. Keď zmení pečienka farbu a to je chvíľku , tak je hotová. Keby si ju piekla dlhšie , bola by tvrdá .@sovka ,máš pravdu , je to výborné aj natreté na lokše. Zachvíľu budeme mať v rodine jednu oslavu, tak upečiem lokše a natriem ich s touto pomazánkou. @korb áčik, súhlasím s tebou , že do iných pomazánok by som pridala aj iné ingrediencie, no do pečienky rozhodne nie.Sama píšeš , že by prehlušili chuť pečienky a to by si asi nechcela.
Tak určite idem vyskušať.
vynikajúci recept.