Nátierka z kuracej pečene fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 16. januára 2012
Nátierka z kuracej pečene (fotorecept)
Foto: babkamt

Kým je husacia masť čerstvá , snažím sa ju čím skôr minúť. Preto som spravila túto pomazánku. Najprv som chcela robiť podľa Lenky Zobraziť celý popisKým je husacia masť čerstvá , snažím sa ju čím skôr minúť. Preto som spravila túto pomazánku. Najprv som chcela robiť podľa Lenky Košickej. No trochu som si jej recept upravila podľa seba. Hádam sa nebude hnevať.

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 strúčiky
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Pečienky som umyla , odblanila a nakrájala.Očistila som 3 strúčiky cesnaku a cibuľu.

    Nátierka z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som nakrájala,cesnak pretlačila do masti. Trochu som to osmažila.Pridala trochu mletého čierneho korenia a mletú červenú papriku.

    Nátierka z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som pridala pečienku.Chvíľočku som ju popražila , kým zmenila farbu. Asi tak 5 minút.

    Nátierka z kuracej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ju dala schladiť. Stuhnutú som ju ponorným mixérom rozmixovala a osolila.Prvá pečienka sa rýchlo zjedla. Aj z tejto dávky som dala polovicu synovi.

Diskusia k receptu

mata3636
pekná pomazánka, ukladám. len malá otázočka: koľko tej masti si dala, aspoň približne. a nebude vadiť, ak dám bravč.masť? husaciu nemám a z obchodu nechcem
hubata
A nie je to málo dusiť len 5 minút pečienku? Ale recept sa mi páči, aj foto máš vydarené, popis stručný, zrozumiteľný. Je to dobrota ktorú sa oplatí urobiť doma namiesto kupovanej.
mery8658
Veľmi chutná nátierka, poznám ale robievam na bravčovej masti tvoja na husacej je určite chutnejšia.
sovka62
Robievam ju na trnavský jarmok, natierame si ju na lokše. Je naozaj výborná. My máme radi, ke´d je masti veľa, s pečeňou v pomere tak 1:1, niekedy i viac.
korbacik
Určite je chutná, ale ja by som predsa okrem toho korenia a papriky ešte niečo pridala, napr.trochu kečupu, horčice, petržlenovä vňať...Aby to fakt bolo ako nátierka - ale naozaj len máličko, nech to neprehluší chuť pečienky. Vďaka, uložené, urobím:)
babkamt
mata3636,ja som dala tak od oka. No nemusela som šetriť, takže odhadom je to asi na pol kila pečienky asi pol kila masti.
@hubata , nie je. Masť bola horúca a pečienku som nakrájala na slížiky , keďže nám lepšie chutí pomletá. Keď zmení pečienka farbu a to je chvíľku , tak je hotová. Keby si ju piekla dlhšie , bola by tvrdá .@sovka ,máš pravdu , je to výborné aj natreté na lokše. Zachvíľu budeme mať v rodine jednu oslavu, tak upečiem lokše a natriem ich s touto pomazánkou. @korb áčik, súhlasím s tebou , že do iných pomazánok by som pridala aj iné ingrediencie, no do pečienky rozhodne nie.Sama píšeš , že by prehlušili chuť pečienky a to by si asi nechcela.
ocino4
Tak tento recept mi padol rovno z neba.Práve som chcela tu pohľadať dáku pomazánku s pečienky.A už mám aj bez hľadania.
Tak určite idem vyskušať.
marta23
Je známe, že červená mletá paprika pražením na tuku zhorkne. Aj v zápražke do polievok sa pridáva na záver, aby sa rozpustila v tuku a hneď sa v prípade polievky doleje voda. Ja by som papriku dala na záver receptu. V postupe paprika sa praží spolu s pridanou pečienkou až 5 minút. Aký je Váš názor, @babkamt ?
1x dosa
diabambulka
no super toto sa mi hodí, lebo som práve kúpila včera pečienky a rozmýšľala do čoho by sa tak hodili a už viem, slintám tu nad počítačom a to len čítam, takže ukladám :-)
aroooo
krásna nátierka, ten cesnak tam veľmi nepreráža chuť pečienky? KK
evanaaa
My sme práve včera dojedli niečo podobné, ale podľa iného receptu, iste poznáte - dala som tam vajcia aj sladkú smotanu a rozmixované zapiekla , bez cesnaku, len s opraženou cibuľkou. Boli to kačacie pečienky na kačacej masti. Najbližšie skúsim z bravčovej pečeni, len tá býva nahorklá, škoda že neviem, či sa nedá aj z hovädzej, je jemnejšia.
helca103
urobila som ju dnes a použila som kačaciu masť - vynikajúca kombinácia @Babkamt ďakujem za skvelý recept, @evanaaa robievam aj tú zapečenú čo tu píšeš a skúšala som aj bravčovú pečeň. Nebola horká bola super....bravčová, kuracia , akákoľvek je dobrá ...
jaryna
Výborná paštika hlavně rychlý recept .Děkujeme zarecept zdraví Jarka z Moravy
aroooo
@babkamat včera som ju robila, je vynikajúca, ďakujem za recept, ja som do nej pridala ešte len trošku voňavého orieška, 2 ks rozdrveného nového korenia a trošičku majoránky, no nemá chybu, určite je budem pripravovať častejšie.
aroooo
zabudla som, robila som z bravčovej masti a podľa mňa je aj tak dobrá.
babkamt
aroooo určite bola dobrá aj s bravčovou masťou.jaryna nie je za čo, aj ja ti ďakujem.
fineliving
nátierku som dnes večer robila na zajtra na raňajky a žiaľ nevydržala :) nádherná vôňa prilákala všetkých do kuchyne a hneď mi ju zjedli :)
vynikajúci recept.
babkamt
Buď si jej spravila málo , alebo si ju zabudla skryť pred hladošmi. Viem že ich do kuchyne prilákala šíriaca sa vôňa pečienky a nie ich chuť umyť po večeri riad.
ljjusi
ja mam otazocku, nevieta kao dlho potom vydrzi taka pomazanka?
babkamt
@Ijjusi u nás nevydrží dlho. Rýchlo sa zje. Ale myslím si , že keď dáš na pol kila pečienky aspoň pol kila masti , tak by ti aspoň týždeň mala vydržať. Alebo daj časť do mrazničky.
sora2
robievam podobne, len namiesto masti dávam mleté bravčové škvarky, je tiež dobrá
violetacamorova
Pasteta urobena, chladi sa este, uz sa neviem dockat, ale moja je trochu cervena :) asi som to prehnala s paprikou, ktorej vsade davam rada viac, ale to nevadi.
babkamt
@violetacomorova som rada , že si vyskúšala môj recept . Niekedy sa stane , že sa pridá viac niektorej suroviny . No ak to máš tak rada , tak je to dúfam v pohode .
aroooo
dnes som ju robila znovu, z 0,5kg kur.pečienky, keďže sa mi miesto mäsa podarili vybrať predvarené obyčajné huby, bolo s nimi, podusila som ich trochu na masti a cibuľke, ostatné ako máš v recepte, len menej cesnaku a mčk, trochu majoránky a je vynikajúca, jemná, cítiť huby a samozrejme pečienku.
babkamt
@aroooo no prosím. Veď ty si dala receptu iný rozmer:-) Skombinovala si pečienku s hubami. To muselo byť dobrééé. Ďakujem, že si sa ozvala.