Nátierka s praženicou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Pripravovať nátierky má jednu veľkú výhodu, môžete použiť všetko čo máte doma tak, že originál zmeníte k nepoznaniu....

30 minút
príprava

Postup

  1. Na troche oleja pripravíme praženicu zo štyroch vajec. Osolíme. Ešte horúcu zmiešame s tvarohom, môžeme použiť aj nátierkové maslo.
  2. Pridáme lyžicu horčice, mleté biele (čierne) korenie a vymiešame. Nátierka je hrudková a tak to má byť, ale kľudne ju môžete vymiešať ponorným mixérom do hladka, len sa potom môže stať, že ostane riedka, vtedy si pomôžeme tým, že pridáme maslo, alebo strúhaný syr. Dáme vychladiť. Do takto pripravenej základnej nátierky môžeme pridať akékoľvek prísady podľa chute a stavu chladničky...
  3. Nátierka č.1 - Klobásková - do základnej nátierky pridáme nakrájanú klobásku, cibuľku, pretlačený cesnak, petrželku... podľa chuti osolíme a okoreníme
  4. natierame na bagety
  5. Nátierka č.2 - Zeleninová - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú papriku červenú, žltú, zelenú, cibuľu, petrželku, osolíme a okoreníme...... pridať môžeme akúkoľvek inú zeleninu napr. pór, mrkvu, rajčiny...
  6. natierame na bagety
  7. Nátierka č.3 - Uhorková - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú sterilizovanú uhorku, nastrúhaný syr a petrželku, osolíme a okoreníme
  8. natierame na bagety a ozdobíme vejárikom kyslej uhorky
  9. Nátierka č.4 - Šunková - do základnej nátierky pridáme na drobno nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, petrželku, osolíme, okoreníme
  10. natierame na bagety a ozdobíme
  11. a návšteva môže prísť ....