Naše potešenie (fotorecept)

Autor receptu: mas48

ako prvý receptík ktorý sem pridám, je tento jednoduchý a chutný koláčik, vhodný ako ľahký dezert, pre malých aj veľkých, chlapcov aj dievčatá, názov je odvodený od pocitu ktorý dosiahnete pri úspešnom dokončení tohto koláčika :)) som začiatočníčka takže si rada vypočujem vaše názory, pochvalu i kritiku, a najmä rady skúsenejších, ktoré sa mi môžu zísť do budúcna, a ak niekoho motivujem do pečenia alebo bude piecť podľa môjho receptu, veľmi sa poteším :))

8-10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky si rozbijeme 4 žĺtky, pridáme k nim vanilkový cukor a kryštálový cukor. Spolu vymiešame do penista.
  2. Prilejeme vlažnú vodu a olej. Premiešame.
  3. Prisypeme múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok ( necelé balenie ). Premiešame.
  4. V ďalšej miske si urobíme z bielkov sneh. Ten potom zľahka vmiešame do cesta.
  5. Cesto vylejeme na plech. Ja som potom ešte na cesto nahádzala na drobno nakrájanú čokoládu, ale nemusíte. Prípadne môžete pridať hrozienka, orechy, alebo čokolvek podľa vašej chuti. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry, a pečieme na 180stupňoch asi 30-35minút, podľa toho kedy sa cesto prestane lepiť na špilku.
  6. Zatiaľ si urobíme vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť.
  7. Vychladnuté cesto potrieme džemom. Ja som natrela brusnicami, ale nie sú nutné brusnice a ani džem, ja to dávam len pre dodanie lepšej chuti a vláčnosti.
  8. Napokon potrieme vychladnutým pudingom, ktorý zmiešame s rastlinným tukom a s vanilkovým cukrom, a na to potom dáme šľahačku. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som na vrch nastrúhala čokoládu, a posypala som ozdobnými cukríkmi.