Foto: archaa
Na tieto rezne môžete použiť ľubovoľný syr ako napríklad hocijaký tvrdý strúhaný alebo feta.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu nastrúhame a vyžmýkame z nej prebytočnú šťavu.Vyžmýkame koľko sa len dá.
- 2
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Potom ju primiešame k cukine, pridáme múku, prášok do pečiva, parmezán, mätu, petržlen, muškát, strúhanku a vajce. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- 3
Tvarujeme malé rezniíky, ktoré v dlani jemne spľasneme, obalíme v múke a vyprážame z každej strany na panvici po 2-3 minúty do hneda. Odsajeme ešte prebytočný tuk papierovým obrúskom a podávame ako teplé tak aj studené. Chutia výborne napríklad so zemiakovým šalátom, alebo zemiakovou kašou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@nazarboncuk : Dakujééém Elka, nám aj samé len tak so šalátom :)
:)