Naše Mücver - cuketové rezne s parmezánom

Autor receptu: archaa

Na tieto rezne môžete použiť ľubovoľný syr ako napríklad hocijaký tvrdý strúhaný alebo feta.

4
porcie
15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu nastrúhame a vyžmýkame z nej prebytočnú šťavu.Vyžmýkame koľko sa len dá.
  2. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Potom ju primiešame k cukine, pridáme múku, prášok do pečiva, parmezán, mätu, petržlen, muškát, strúhanku a vajce. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
  3. Tvarujeme malé rezniíky, ktoré v dlani jemne spľasneme, obalíme v múke a vyprážame z každej strany na panvici po 2-3 minúty do hneda. Odsajeme ešte prebytočný tuk papierovým obrúskom a podávame ako teplé tak aj studené. Chutia výborne napríklad so zemiakovým šalátom, alebo zemiakovou kašou